Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Marcus Ahlberg

Bild till nyheten

Först ut som Månadens Medlem 2019/20 är en västgöte som är inne på sitt 42:a år som orubblig Liverpoolsupporter.
Här kan du lära känna Marcus Ahlberg!

Namn: Marcus Ahlberg 

Ålder: 48 år 

Yrke: Handlare 

Familj: Ensamstående 

Bor: Vara 

Fritidsintressen, förutom LFC: Är allmänt idrottsintresserad och gillar heavy metal.

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i augusti ur vårt register och får 500 kr att handla för i klubbshopen Sam Dodds. Grattis!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

– Det var någonstans i 6-7-årsåldern då jag kollade "Tipsextra" på tv och fick upp ögonen för Kevin Keegan som blev min första idol. Jag gillade också Steve Heighway och Liverpool blev såklart mitt lag.

# Har du spelat fotboll själv och i så fall på vilken nivå?

– Jag spelade i Vara SK från 6 års ålder tills jag var 30 och därefter blev det två säsonger i IFK Emtunga. Som seniorspelare fick jag vara med om att vi tog oss upp från femman till trean och blev stabila där. 

– Dock var jag själv ingen jättespelare utan står endast noterad för två A-lagsmatcher, så man kan nog säja att intresset var större än kunnandet. Vi var ett gott gäng och reservlaget låg också på en hygglig nivå vilket nog gjorde att jag höll på länge som jag gjorde.

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

– Som alltid är det svårt att välja, men Champions League-finalen 2005 ligger förstås bra till. Vi hade samlats hos min bror och fick se Liverpool släppa in mål efter mål och dessutom försvann bilden mot slutet av första halvlek. 

– Det gjorde inte så mycket tyckte vi, men skickade ändå upp lillebror på taket för att fixa antennen. När vi fick tillbaka bilden stod Liverpool, som alla vet, för en makalös upphämtning. 

– Jag satt även på The Kop när Steven Gerrard smällde in en halvvolley mot Middlesborough 2005, ett mål som ofta rankas som hans vackraste i karriären. Jag var före Steven vid hörnflaggan som han brukade springa till! 

– En annan fantastiskt kul grej är ju att få bli Månadens Medlem!

# Favoritspelare – dåtid och nutid?

– Mina favoritspelare är Kenny Dalglish som passerade Kevin Keegan ganska snabbt efter hans övergång till Hamburg 1977. Lille Marcus förstod inte varför Keegan lämnade och hade där sin första lilla besvikelse över spelare som lämnar klubben, men så kom Kenny som var ännu bättre som jag minns det. 

– I dagens lag väljer jag Virgil van Dijk. Jag anser att fotboll är en lagsport och att en enskild spelare inte har så stor betydelse, men jag måste säga att få har gjort sådan stor skillnad som VVD som dessutom sätter laget främst.

# Drömspelare du skulle vilja se i den vackra Liverpooltröjan?

– Om man hade kunnat stoppa åldrandet så skulle jag välja Steven Gerrard och Kenny Dalglish vid 28 års ålder!

# Hur många gånger har du besökt Anfield? Planerar du ett nytt besök denna säsong?

– Jag har rest till Liverpool fem gånger och sett fyra matcher på Anfield. Den 26 december 2009 hade jag och en kompis biljetter till Liverpool-Wolves. På grund av kraftigt snöfall åkte vi med god marginal till Skavsta för avresa matchdagens morgon. Vi var ombord på planet i tid, men då visade det sig att det hade blivit någon form isbildning någonstans på planet som gjorde att vi inte fick lyfta. Detta gjorde att vi missade planbytet i Dublin, så där satt vi när avsparken slogs. Väldigt snopet... 

– Jag har ingen resa planerad i nuläget men man vet aldrig. Blir det inte denna så blir det nog nästa säsong.

# Vad tror du om våra chanser att ta hem första ligatiteln på 30 år? Eller blir det cuperna som vi får rikta in oss på?

– Premier League är enligt mig den största titeln och den jag helst vill att vi ska vinna. "We want to win everything, but the League will always be our bread and butter" sa ju även Bill Shankly. 

– Jag anser att vi har väldigt goda chanser, men marginalerna är små och allt måste klaffa. Man kan ju inte vara besviken på laget efter förra säsongens ligaspel. De var ju så otroligt bra men ändå räckte det inte. 

– Jag tror att Manchester City blir svårast även i år, men tycker också att Arsenal och Tottenham känns farliga. Chelsea och Mason Mount har spelat trevlig fotboll i inledningen, men jag har svårt att tro att de och Man United ska kunna räcka till.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Tyvärr vet jag inte när, men skulle tro att det är cirka 10 år sedan. Jag blev medlem för att min bror tipsade mej.

# Något som du saknar på LFC.nu?

– Jag tycker att hemsidan är jättebra, jag kollar efter nyheter minst en gång om dagen, oftast fler. 

– Om man får drömma så skulle jag gärna se  gästskribenter i form av tidigare Liverpoolspelare eller ledare som berättar om sin tid och roll i klubben. Annars tycker jag att ni som jobbar med hemsidan gör det jättebra. Tack för det! 

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag själv och mina nära får ha hälsan i många år till och att alla Liverpoolfans får uppleva en ligavinst i maj 2020!

Bannerbild