Redo för större ansvar

Bild till nyheten Redo för större ansvar
Efter sin första säsong i klubben känner Fabinho att han har anpassat sig till de nya omgivningarna, och han är klar för att ta på sig mer ansvar.

Fabinho fick en något trög start på sin Liverpool-karriär efter övergången från Monaco förra sommaren. Jürgen Klopp har haft för vana att vara tålmodig med sina nya värvningar, och ge dem tid till att anpassa sig till livet i en ny klubb, och Fabinho var inte något undantag.

Sen debut

Efter att ha spelat i alla Liverpools försäsongsmatcher förra sommaren, blev han placerad på bänken i öppningsmatchen i Premier League mot West Ham, sedan var han inte uttagen i matchtruppen mot Crystal Palace, Brighton och Leicester. Först mitten i september fick han sin första officiella match för klubben, då han kom in i den sista minuten mot PSG. En vecka senare debuterade han från start mot Chelsea i Ligacupen, men han fick inte spela i Premier League.

Först slutet av oktober, då Liverpool mötte Huddersfield, fick han sin Premier League-debut.

- Jag visste att jag skulle bli tvingad till att anpassa mig efter övergången. Jag har anpassat mig till en ny träningsmetod, en ny liga och nytt land, som är helt annorlunda i förhållande till det jag var van med. Efter ett år i Liverpool, känner jag att jag har anpassat mig till landet och jag gillar verkligen staden, säger Fabinho enligt Liverpoolfc.com.

- Även om jag inte spelade visste jag att jag hade jobbat hårt. Jag visste att om jag fick spela några matcher på rad, så kunde jag bli en viktig spelare för laget.

Nu ser Fabinho framåt, och vill bli en viktig spelare för klubben under säsongen som kommer.

- Jag vill ha mer ansvar i laget och fortsätta att förbättras som spelare. Jag har alltid strävat efter att förbättra mig, och managern litar mer på mig nu, säger han.

- Jag avslutade förra säsongen starkt, jag spelade nästan hela tiden. Men vi kan inte bli nöjda, vi måste fortsätta att önska mer, och det är vad jag försöker göra.

Brassen menar att han försökte titta på sina lagkamrater och tränaren för att anpassa sig till Liverpools spelstil och de nya omgivningarna snabbare.

- I början var jag tvungen att ha tålamod. Jag försökte ständigt lära mig av mina tränare och medspelare som har varit i klubben ett tag. Jag tycker också att det var viktigt att det fanns spelare från mitt land här som hjälpte mig att kommunicera.

- Ligan är utmärkt, för mig är det världens bästa liga. Så jag behövde anpassa mig, men så snart du har anpassat dig till de nya omgivningarna kommer saker och ting att bli mycket lättare.

Källa: Liverpool.no

Vad tycker du? Kommer Fabinho vara en av de ordinarie kuggarna i truppen denna säsong? Logga in och kommentera!


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer