Ville ha Klopp som manager tidigare

Bild till nyheten Ville ha Klopp som manager tidigare
Sadio Mané berättar om övergången till Southampton, som var mer komplicerad än vad man kanske tror.

Liverpools Sadio Mané var en eftertraktad man efter en fin period i Red Bull Salzburg 2012-2014. Senegalesen vill dock allra helst spela för Jürgen Klopp, som då befann sig i Borussia Dortmund. 

Den tyska klubben ska ha varit beredda att betala 12 miljoner euro för Mané, men Red Bull Salzburg var mer sugna på att komma överens med Spartak Moskva i tron på att de kunde få ut mer pengar. Tillslut såldes han istället till Southampton.

– Det var en komplicerad övergång. Jag ska säga sanningen: Southampton är en väldigt bra klubb, men det var inte dit jag ville egentligen, säger Mané till Onze Mondial.

– Det var väldigt komplicerat. Det var då jag bytte agent till den jag har nu, Björn Bezemer. Mitt mål var att skriva på för Dortmund eftersom att Jürgen Klopp ville ha mig. Men Salzburg var redan överens med Spartak Moskva.

– De ville sälja mig till Ryssland för att få in så mycket pengar som möjligt. Dortmund var beredda att betala 12 miljoner euro. Jag sa nej till Ryssland. Min dröm var att spela i de bästa ligorna. 

– Detta skapade problem mellan mig och klubben. Jag missade en match och de blev utslagna ur Champions League. De började att säga att det var mitt fel. De sa nej till Dortmund och jag sa nej till Moskva, det var då Southampton dök upp.

– Jag hade egentligen inget val, så jag lämnade för Southampton. Jag kunde inte stanna i Salzburg, jag kunde inte lämna för Dortmund eller Moskva, så jag skrev på för Southampton.

Anfallaren menar att det tog ett tag att finna sig tillrätta i den engelska högstaligan.

– Premier League är en av världens bästa ligor. De bästa spelarna växer där. Det tog lite tid att vänja sig. Fansen väntade på mig eftersom att klubben betalat mycket pengar och jag hade nummer 10. 

– Det tog lite längre tid än förväntat. Jag jobbade hårt och lyckades att förändra läget. 

Mané, som värvades in för 10 miljoner pund, gjorde 25 mål och 14 assist på 75 matcher för Southampton innan Jürgen Klopp återigen visade intresse, denna gång som manager för Liverpool.

– Han är en väldigt speciell manager. Han har många kvaliteter, men vad som verkligen satt avtryck hos mig är att han är sådan fin människa utanför fotbollen. Den mänskliga sidan har berört mig och det är sällsynt att finna människor som honom, speciellt inom fotbollen.

– Han är en tränare som älskar sina spelare; han är där för dem. Samtidigt ger han dem ansvar. Vi, spelarna, är redo att göra vad som helst för honom. Vi ger allt på planen för honom, oavsett om det är på träning eller under match. Han är en manager som gör att du vill gå ut i krig. 

Nu står de Afrikanska mästerskapen för dörren och Mané kliver in i turneringen som Senegals absolut största stjärna. En press som enligt honom själv inte är negativ.

– Nej, det är bara positivt. Jag omfamnar det på ett positivt sätt. 

– Jag och lagkamraterna ska göra att vi kan för att vinna denna turnering och göra folket stolta. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer