– Vi är fulla av självförtroende

Bild till nyheten – Vi är fulla av självförtroende
Andy Robertson om att möta Barcelona och vad han menar är världens bästa spelare -Lionel Messi.

På onsdag väntar  Barcelona på Camp Nou för de rödklädda och vänsterbacken Andy Robertson är förberedd på en tuff kamp.

– Jag tror att det blir otroligt tufft. De har en otrolig fronttrio och självklart hat de världens bästa spelare, enligt mig, vilket inte hjälper oss. Vi måste vara på helspänn defensivt, men vi tror samtidigt att vi kan hota dem. VI vet att vi har en fantastisk fronttrio och spelare som kan hota i djupled. Förhoppningsvis kan vi göra vad som krävs för att nå finalen, säger Robertson till UEFA.com.

– Semifinaler är spännande saker, men de är också väldigt intensiva och känslomässiga. Det handlar om att hantera och kontrollera det, förhoppningsvis får vi till det bättre än dem. Vi vet hur tufft det kommer att bli men vi har bra självförtroende och vet att vi kan få med oss ett resultat för att nå finalen.

När den spanska giganten står för motståndet så ligger mycket fokus inför på Lionel Messi, som av många anses vara världens bästa spelare. 

– Jag tror inte att du behöver förbereda dig på ett annat sätt än inför andra matcher. Självklart så spelar du mot en bättre spelare än vanligt som jag sa, han är världens bästa spelare. Du kanske kan se på videos, men jag vet inte om det hjälper, berättar Robertson.

Robertson kommer troligtvis att få ta en hel del dueller med just Messi i och med att argentinaren ofta utgår från högerkanten. Skotten menar samtidigt att hela laget måste vara redo för att möta honom.

– Jag tror att vi alla måste vara förberedda eftersom att han driver boll över hela planen. Han är överallt, ibland är han nere vid mittbackarna för att hämta boll. Han kommer att starta ute på högerkanten, men jag är förberedd på att han inte kommer att vara låst ute på kanten. Jag vet att han kommer att löpa mot oss några gånger och då handlar det om hur vi försvarar det.

Liverpool har en möjlighet att nå Champions League-finalen för andra året i rad.

– Det skulle vara stort. Förra säsongen var otrolig för oss, att nå finalen och att slå Roma på det sättet som vi gjorde. Vi vet hur bra det kändes att nå finalen, hur spännande slutet av säsongen var och allt som ledde fram till finalen. Vi vill tillbaka dit igen.

– Självklart så upplevde vi stor besvikelse i Kiev, men vi har använt det till vår fördel denna säsong. Många lag skulle nog ha blivit påverkade av det och inte haft en så bra säsong på grund av vad som hände, men jag tror att vi har gjort det motsatta. 

Liverpools ytterbackar, Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold, har bidragit väldigt mycket till det offensiva spelet och har denna säsong tillsammans stått för hela 20 assist i Premier League.

– Vi jobbar med det och managern vet om det. Det har varit mest jag och Trent som har spelat denna säsongen. Vi kan leverera på den sista tredjedelen, men han menar att vi alltid måste vara försvarare i första hand. Så länge det är balanserat över hela planen så kan en av oss gå framåt, eller till och med båda två om ett par mittfältare stannar. 

Att hitta rätt balans i offensiven kontra defensiven kan bli avgörande i en match mot en så tuff motståndare som Barcelona.

– Man måste få till den rätta balansen och ibland är det läge att ligga kvar för att försvara en ledning, speciellt i en period av säsongen där vi slåss om allt. Jag tror att vi har blivit mycket mer mogna under denna säsongen, avslutar Robertson.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer