Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Tomas Risén

Bild till nyheten

Efter över 40 år som supporter gör Tomas sitt första besök på Anfield den 12 maj.
– Jag hoppas att det ska bli mitt största minne någonsin, säger Månadens Medlem.

Namn: Tomas Risén

Ålder: 48

Yrke: Sjukskriven

Familj: Liverpool och två katter

Bor: Skellefteå

Fritidsintressen, förutom LFC: Fiske, resa, datorer, musik...

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i april och får för detta 500 kr att handla för i klubbshopen Sam Dodds. Grattis!

* * * * *

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

– Det började kring 1976/77 på "Tipsextra". På den tiden när det var mycket leriga planer och långa hempassningar till målvakten, upptäckte jag ett fantastiskt lag med sådana magiska spelare att jag satt helt trollbunden varje lördag som Liverpool visades.

# Har du spelat fotboll själv?

– Ja i ungdomsåren i ett lokalt lag. Spelade mittfältare men i en match där vi inte hade någon frisk målvakt, så var jag frivillig att hoppa in och efter det blev det hela tiden som målvakt jag fick spela. 

– Jag var inte helt värdelös i den positionen tydligen, samtidigt som jag alltid drömde om att göra mål istället för att rädda dem.

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

– Bara tv än så länge... Det finns många men jag tror och hoppas att det bästa minnet fortfarande finns kvar att uppleva om vi vinner ligan i år efter så lång väntan. 

– Det som lever starkast just nu är klassikern när vi vann CL (Europacupen) 1984 mot Roma, med Grobbelaar som psykade Graziani med sina berömda spagettiben. Givetvis också CL-vinsten 2005 med undret i Istanbul. Helt fenomenalt! Att Carragher påminde Dudek om Grobbelaars spexande i finalen från -84 och att Dudek också körde den framgångsrikt, var en höjdare!

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?

– Dåtid: Ian Rush, Kenny Dalglish, Bruce Grobbelaar, Kevin Keegan, Emlyn Hughes, Robbie Fowler...nä gudis, man kan ju räkna upp minst 100 favoritspelare lätt.

– Nutid: Jag är så gammal att Gerrard känns som nutid, en riktig legend. Men av de som spelar just idag är Firmino min favorit.

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?

– Jag är inte så värst sugen att återse sådana som lämnat Liverpool för något annat lag i tron att gräset är grönare på andra sidan. Får man spela i världens mest underbara klubb ska man vara mer än nöjd och aldrig vilja lämna. Det finns några i den exempelkategorin på senare tid. 

– Dock ska Suarez ha all cred då han verkligen gav allt i sin sista säsong och var helt lysande. Men, en mittback av världsklass skulle vara trevligt. På mittfältet är vi gedigna och framåt har vi ändå en hel drös med spelare som är kapabla att pytsa. 

– Vi saknar djup på mittbacken och en långtidsskada på VVD skulle innebära ett rejält steg tillbaka i vår nuvarande utveckling. En riktig vapendragare till VVD som Raphaël Varane, Stefan de Vrij eller Harry Maguire till exempel.

* Tomas med polarna hemma i Skellefteå.

# Hur många gånger har du besökt Anfield?

– Tyvärr aldrig. Men som det ser ut kan det bli den 12 maj i år där vi potentiellt har chansen hemma mot Wolves att bärga den första ligasegern på 29 år! Det var det jag menade skulle kunna bli det bästa LFC-minnet någonsin.

# Vad tror du om våra chanser ? Kan vi äntligen vinna ligan eller t o m både ligan och Champions League?

– Vi kan vinna båda. Men personligen, om jag måste välja bara en, så tar jag en ligaseger alla gånger.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Det var nog 6-7 år sedan. Jag råkade hitta supporterklubben på nätet och tyckte det såg roligt ut med en grupp med folk med samma intresse och passion som jag.

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?

– Nej den är bra. Men gärna en ännu mer omfattande koll på våra utlånade spelare samt hur det ser ut i ungdomslagen.

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

En ligaseger och ett skönt avgörande med en vinst den 12 maj, föregående av att Man United får oavgjort och tar en pinne mot City i lokalderbyt. 

– Blir första gången i mitt liv som jag kommer att heja på Man U. Förlåt, jag skäms... men man får ju offra sig och lida någon gång för att kunna bli lycklig. :)

* Laddad för slutspurten!

Bannerbild