– Han är världens bästa mittback

Bild till nyheten – Han är världens bästa mittback
Hyllningskören för Virgil van Dijk fortsätter att växa.

Southamptons mittback Jan Bednarek spelade en halv säsong tillsammans med Virgil van Dijk i klubben innan holländaren lämnade för Liverpool.

– Just nu är han världens bästa mittback. Han är väldigt bra i luften, väldigt snabb och bra med bollen, så jag tycker att han förtjänar den statusen. Han är en toppspelare och bara genom att titta på hur han spelar gör mig till en bättre spelare, säger Bednarek till NBC.

Bednarek kommer troligtvis att starta matchen imorgon. Sedan han fick en plats i startelvan mot Cardiff i december har han spelat samtliga 16 matcher under Ralph Hasenhüttl.

– När jag började att spela på den här positionen så studerade jag Giorgio Chiellini och Sergio Ramos. Nu är det Van Dijk.

– När du ser dem så kan du själv förbättra dig. Det finns så många spelare som du kan studera och lära dig av.

Mittbacken blickar framåt mot morgondagens möte mot Van Dijks Liverpool.

– De slåss om titeln, men det viktiga är tre poäng vilket vi ska kämpa för. Det viktigaste är att vara modig. Vi kommer att göra vårt bästa, så får vi se vad som händer.

– Det jag har lärt mig i England är att det inte finns några lätta matcher. Vi känner till deras hot och vet att de har stora spelare som till exempel Van Dijk. Alla matcher är svåra. Man måste göra sitt bästa och fokusera på det som man gjort hela livet.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer