Alisson: Vill vinna allt vi deltar i

Bild till nyheten Alisson: Vill vinna allt vi deltar i
Alisson Becker menar att fokus måste ligga på att prestera i både Premier League och Champions League.

Liverpool toppar Premier League och ska möta Porto i kvartsfinalen i Champions League. Tidigare har det diskuterats huruvida Jürgen Klopps manskap bör satsa endast på Premier League eller inte. Alisson Becker är tydlig över hur han ser på saken.

– Vi har våra målsättningar och kämpar för att nå dem. Målet är att vinna ligan och alla vi deltar i, vilket innefattar även Champions League, säger målvakten till Liverpool Echo.

– Detta är ett stort lag som alltid är fokuserade på nästa match och utmaning. Vi kan inte välja vad vi ska satsa på om jag kunde välja hade jag valt båda delarna. 

– Det är två stora turneringar. Det är självklart så att det var har gått lång tid sedan Liverpool vann Premier League, men vi vill kämpa på bägge fronter.

Alisson menar att stämningen i laget är bra och att alla drar åt samma håll.

– Generellt inom fotbollen så finns det mycket fåfänga. Några spelare ser endast sig själva och kan vara egoistiska och endast fokusera på sina egna intressen. Sådant ser man inte i den här klubben. Jag ser att alla jobbar mot ett och samma mål. 

Brasilianaren berömmer, som så många andra, Virgil van Dijks insatser under säsongen.

– Det är härligt att spela med honom och med alla andra lagkamrater. Van Dijk är en viktig spelare för laget och sättet han spelar på innebär en stabilitet för laget på längre bollar och fasta situationer.

Liverpool gör en fantastisk säsong defensivt sett och har enbart släppt in 19 mål i ligaspelet.

– Jag har mycket skydd framför mig i form av Virgil och Joel Matip. Sedan har såklart andra försvarare som Dejan Lovren varit viktig.

– Ibland tar vi risker eftersom att vi är ett lag som bygger upp spelet från egen planhalva och det startar med målvakten. Det utgör stor skillnad för vårt lag, för när man lyckas spela sig fram från backlinjen så får anfallarna bättre bollar att jobba med. 

– Jag vet att jag måste jobba hårt varje dag eftersom att jag är en del av en stor klubb som har stora planer och stora mål. Jag måste ta det ansvaret, avslutar 26-åringen. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer