Är skademardrömmen över nu?

Bild till nyheten Är skademardrömmen över nu?
Adam Lallana har haft två tuffa säsonger med många och långa skador.

Adam Lallana var nästan en bortglömd spelare när han dök upp i startelvan mot West Ham 4 februari. Det var engelsmannens första start sedan mötet med Röda Stjärnan 6 november. Efter West Ham-matchen har han fått chansen från start även mot Burnley och Fulham.

Denna säsong har mittfältaren startat sex matcher och har blivit inbytt i tio. Under hela förra säsongen startade han endast tre matcher och gjorde tolv inhopp.

Lallana har tidigare visat sig vara en viktig del av Jürgen Klopps lag och förhoppningsvis kan han nu lägga skadorna bakom sig och lägga allt fokus på att hitta tillbaka till den form han hade säsongen 2016/17.

Under Brendan Rodgers hade Lallana problem att finna sig tillrätta och prislappen på £25M var knappast något som gjorde det hela lättare. Han blomstrade dock till under Klopps ledning och det lossnade verkligen då han fick spela mer centralt i banan.

2015/16 spelade han hela 38 matcher från start och gjorde elva inhopp. Under dessa matcher stod han för en poängskörd på sju mål och sju assist. Säsongen 2016/17 startade han 30 matcher och blev inbytt fem gånger. Han stod för åtta mål och sju assist och var en av lagets bästa spelare. Engelsmannens insatser belönades med ett nytt kontrakt i slutet av februari 2017. Sedan tog skadorna över.

Det har varit två tuffa säsonger för 30-åringen. Förra säsongen inleddes med att han slet av en lårmuskel på träning i början av augusti vilket ledde till en längre skadefrånvaro. Inte förrän 25 november kunde han göra comeback när Liverpool mötte Chelsea.

Bara ett par dagar senare var han återigen tillbaka på skadelistan på grund av en sträckning och kunde inte spela igen förrän 17 december då han gjorde ett inhopp mot Bournemouth.

Han var frisk i en dryg månad innan han återigen skadade sig. När han var redo för spel igen dröjde det bara en månad och så var han skadad igen och borta tills sista matchen för säsongen.

Även denna säsong startade med sjukdom och skador. 3 augusti fick han problem med en muskel i baksida lår, 5 september skadade han sig på en landslagssamling och i slutet av november ådrog han sig ännu en muskelskada. Han har haft en lättare skada även efter årsskiftet och missade därför FA-cupmötet med Wolverhampton. 

Vad tror ni, kan Lallana hitta tillbaka och bli en viktig del av Jürgen Klopps manskap igen? Logga in och kommentera!

Källa: Liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer