– Vill stanna ett eller två år till

Bild till nyheten – Vill stanna ett eller två år till
Marko Grujic har haft en lyckosam säsong med Hertha Berlin i Bundesliga.

Marko Grujic, som var Jürgen Klopps första köp som Liverpool-manager, har sedan han kom till klubben haft det tufft att etablera en plats i laget. 22-åringen har 14 officiella matcher för Liverpool och var utlånad till Cardiff under sista halvan av förra säsongen.

Denna säsong har han varit på lån i Hertha Berlin och har snabbt blivit en viktig del av det tyska laget. Pal Darai, manager för klubben, har vid flera tillfällen hyllat mittfältaren.

Grujic fick en fråga om tiden i Hertha är på väg att ta slut i och med att lånet löper ut i sommar.

– Jag hoppas inte det! Jag känner mig väldigt trygg här i Berlin. Hertha gav mig en stor möjlighet att få spela i Bundesliga.

– Jag är fortfarande ganska ung och för mig har tiden i Hertha varit en fantastisk möjlighet till att visa mina kvaliteter, förutom när jag var skadad då, säger Grujic till Bild.

– När det kommer till kritan är det inte upp till mig, men om jag kunde välja helt själv skulle jag stanna i Hertha i ett eller två år till för att utvecklas och skapa mig ett gott rykte. Det är bara möjligt att göra om man spelar alla matcher.

– Jag skulle älska att vara kvar här längre.

– Jag har fått bättre självförtroende genom att spela mer regelbundet. Mina defensiva kvaliteter har förbättrats mycket på grund av speltiden.

– Om Liverpool någon gång vill sälja mig och jag själv fick bestämma, då skulle det varit fantastiskt om Hertha lade ett bud. 

Grujic fick också en fråga om han hellre hade varit en del av Jürgen Klopps titeljagande lag denna säsong.

– Självklart skulle det ha varit stort att få vara där, men för min utveckling är det mycket viktigare att alltid vara en del av startelvan.

Denna säsong har han spelat 17 matcher för Hertha och har gjort tre mål och en assist. Han har varit startspelare så länge han inte varit skadad.

– Vi får se vad som händer nästa säsong, nu koncentrerar jag mig på slutet av denna säsong med Hertha. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer