– En dröm att vinna titlar med Liverpool

Bild till nyheten – En dröm att vinna titlar med Liverpool
Virgil van Dijk om sina drömmar inom fotbollen, titelstriden och Jürgen Klopp.

Virgil van Dijk har haft en fantastisk säsong och är favorit till att vinna pris som årets spelare i Premier League. Hans insatser har bidragit till att Liverpool är i en jämn titelstrid och är kvar i Champions League.

– Jag vill uppnå allt som är möjligt inom fotbollen, jag vill inte ha något att ångra när jag lägger skorna på hyllan. Min dröm är självklart att vinna titlar med Liverpool, för Liverpool förtjänar titlar, säger Van Dijk i en intervju med The Premier League Show.

– Klubben, supportrarna och vi spelare - vi förtjänar det. Men man måste klara av att göra det på planen. 

– Vi är nära. Nu är vi med i titelstriden och kommer att kämpa till slutet.

Liverpool slåss i toppen av Premier League och ska snart in i kvartsfinalspel i Champions League.

– Om jag hellre vinner Premier League än Champions League? Jag kan inte välja - men Premier League vore speciellt, säger Van Dijk.

– I år säger det mycket om kvaliteten i laget om vi klarar av det eftersom att det är så jämnt i toppen. Om det inte går hela vägen kan vi hålla huvudet högt och försöka igen, men det är inte vad vi fokuserar på nu.

– Det oturliga för oss är att City har varit fantastiska hela säsongen. Vi har också gjort det fantastiskt i ligaspelet. Det är fint att se för folk som älskar fotboll. Jag har en känsla av att det kommer att vara jämnt hela vägen in. Vi kommer att ge allt vilket även City kommer att göra.

Jürgen Klopp väljer ofta att hylla sin mittbacksbjässe och Van Dijk är inte rädd för att ge tysken själv beröm. 

– Han är hård med mig, men har också gett mig självförtroende när jag har behövt det. Han vet att det fortfarande finns saker som jag kan förbättra. Han vill inte visa någon annan sida - han är som han är. Han är precis som du är som spelare. När saker går bra kan du vara glad, men när det går sämre kan du vara arg.

– Han är väldigt passionerad. Han vill alltid berätta sanningen. Han går alltid rakt på sak. Det är något som jag gillar väldigt mycket, precis som de allra flesta i spelargruppen. Vi har många möten under en säsong där han är uppenbart missnöjd med saker. Det är ett bra tecken. Även om vi bara har förlorat en Premier League-match har det funnits saker som vi kunde ha gjort bättre.

Van Dijk förklarar sin egna roll på planen.

– Jag är mittback och du måste kunna styra tempot i matchen, ibland sänka tempot, ibland höja det. Sättet som vi spelar på kan göra det lite kaotiskt med kontringar och när vi vinner tillbaka bollen och anfaller igen och igen. Ibland behöver du någon som kan lugna ner det lite. Det är så klart att man känner press, men utan press är det inte mycket att spela för. Jag njuter av varje ögonblick. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer