Jagar Torres rekord

Bild till nyheten Jagar Torres rekord
Mohamed Salah kan slå nya rekord i mötet mot Watford.

Mohamed Salah kan slå Fernando Torres klubbrekord som snabbast till 50 ligamål för Liverpool. Torres nådde 50 ligamål på 72 matcher. Mot Watford kommer Salah att spela sin 64:e ligamatch och han har gjort 49 ligamål hittills.

Om egyptiern blir målskytt imorgon så kommer han även att slå ett Premier League-rekord. Han kommer då att bli den spelare som har gjort 50 ligamål för en och samma klubb på kortast tid. Alan Shearer har just nu rekordet som är 50 mål på 66 ligamatcher. 

– Det hade varit kul att göra mål nummer 50, 51 och 52! Jag pressar mig själv till att göra fler mål hela tiden och för att prestera bättre. Att slå rekord är självklart roligt men för mig handlar det nu om att vinna Premier League. Det är det viktigaste, säger Salah till Liverpools officiella matchprogram.

– Detta är en väldigt viktig vecka för oss. Vi har tre matcher på åtta dagar och det vore viktigt för oss att göra det bra och fortsatt toppa tabellen efter dessa matcher. När dessa matcher är spelade så har vi nio ligamatcher kvar.

Hittills denna säsong så har Salah gjort 20 mål i alla turneringar och varje gång han har gjort mål så har Liverpool vunnit matchen. Mot Watford kan Premier Leagues skyttekung få en central roll i anfallsspelet då Roberto Firmino är osäker för spel.

– Jag har spelat som central anfallare många gånger denna säsong, men jag spelar också på kanten ibland. Jag har gjort många av mina mål från ytterpositionen.

– Jag skulle inte kalla mig själv en nummer 9 på grund av sättet som jag spelar på. Det är inte så att jag håller bollen och alltid är fysiskt stark. Som anfallare måste jag falla ner och hämta boll. Jag spelar på ett helt annat sätt än många andra anfallare.

– När jag spelar i nummer 9-rollen kommer jag ner lika djupt som en nummer 10-spelare för att hämta boll och dribbla framåt i plan.

– Jag försöker att hjälpa laget genom att göra mål och jag är fortsatt en av skyttekungarna i Premier League vilket jag är mycket nöjd över.

För Salah handlar det mesta om att vinna Premier League-titeln.

– Man kan inte glömma bort Tottenham, de hänger också med. De är sex poäng bakom och har ett lag som gjort det väldigt bra denna säsong. Vi vill vinna Premier League, det skulle vara stort för klubben, för staden, för supportrarna över hela världen, men vi måste fokusera på nästa match hela tiden.

– Nu leder vi ligan och måste bara behålla tron på oss själva och spela vårt egna spel, avslutar Salah.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer