– Orättvis kritik mot Salah

Bild till nyheten – Orättvis kritik mot Salah
Ian Rush om Salah, Liverpools titelchanser och den kommande legendarmatchen mot AC Milan.

Ian Rush går till Mohamed Salahs försvar efter att egyptiern har fått mycket kritik de senaste veckorna på grund av att han fallit lätt i straffområdet.

– Mo Salah är ingen filmare, säger Rush till Liverpool Echo.

– Han är ett ärligt proffs, han faller inte till marken med vilje. Det är faktiskt så att han får utstå mycket tuffa dueller med försvarare. Han är för snabb för de flesta och de får panik och fäller honom.

– Jag tycker att han har fått väldigt orättvis kritik. Se vad som hände mot Bournemouth, han blev sparkad rejält men fortsatte att spela och gjorde mål.

Rush är den enda Liverpoolspelaren som har haft en bättre säsong målmässigt än Mohamed Salah. Förra säsongen gjorde egyptiern 44 mål, men säsongen 1983/84 så stod Rush för hela 47 mål.

– Mo var fantastisk förra säsongen. För mig så var han världens bästa spelare, säger Rush.

– Hur han inte ens kom med i en del världslag är något jag inte kan förstå. Han var bättre än Messi och Ronaldo under 2018.

– I starten av denna säsong var det lite tuffare för honom. Lagen var mer medvetna om hans kvaliteter och hade ofta två spelare som markerade honom.

– Att flytta upp honom som forward har fungerat briljant. Han har blivit en bättre, mer komplett spelare. Han kanske inte riktigt når upp i samma siffror som förra året, men om han gör 30 mål och Liverpool vinner ligan så har han haft en mycket bättre säsong.

– Folk pratar om Torres och Suarez, de var otroliga spelare men de var inte kvar i klubben tillräckligt länge. Jag hoppas att Mo stannar kvar längre än vad de gjorde så att han blir en sann legendar i klubben.

Liverpool är fyra poäng föra ligatvåan Manchester City med 15 ligaomgångar kvar att spela. Rush tycker att fansen har rätt att vara spralliga och glada.

– Vi spelade inte bra mot Brighton eller Palace men vi vann båda matcherna vilket är ett bra tecken.

– Det är vad allt handlar om. Manchester United vann många titlar genom att kriga fram sådana resultat. Nu om vi hamnar i underläge så finns en tro på att vi kan vända matchen och vinna.

– Ligan är Liverpools att förlora. Man City har den starkaste truppen, men du har hellre de extra poängen. Jag har hört att folk säger att fansen inte ska bli exalterade ännu, men de har all rätt att vara just exalterade.

– Det viktigaste är att managern och spelarna behåller fötterna på jorden och tar det en match i taget. Om du är Liverpoolsupporter och inte är exalterad så är det något som är fel. Vi är ligaledare och spelar underhållande fotboll. Detta lag har erfarenhet av stora matcher och de borde lyfta av den enorma press som läggs på deras axlar. Det är så de bästa spelarna fungerar.

Rush var en del av det lag som senast vann en ligatitel. Det var under Kenny Dalglish 1990, och han kan se likheter mellan lagen.

– Det är samma typ av laganda i truppen.

– Du kan se att de jobbar hårt för varandra under varje match och de har visat att de kan vinna matcher trots att det inte ser så vackert ut spelmässigt. 

– Den känslan och lagandan har alltid skapats av managern. Han är alltid så positiv och det sprider sig till alla runt omkring honom. Klopp ger dig en kram och sen vill du gå och ge någon annan en kram. Hans sätt att hantera alla olika personligheter i gruppen är otrolig.

– Jag minns hur vi under våren 1990 låg under mot Southampton med 2-1 men att vi kom tillbaka och vann med 3-2. Det var en avgörande dag. De senaste resultaten mot Brighton och Palace kan visa sig vara precis lika viktiga. Att vinna titeln vore underbart, det är verkligen "the Holy Grail".

Laget återvände till Merseyside under onsdagskvällen efter att ha varit i Dubai på träningsläger. 

– Jag tror att detta break i spelschemat kom i helt rätt läge, säger Rush.

– Vi ville inte åka ur FA-cupen men vi behövde se till att göra det mesta av den tid som vi fick ledigt nu. Det blir som ett vinteruppehåll, vilket inte alls är vanligt i England.

– Jag var i Qatar under nyår och Bayern München var där. De laddade om batterierna, njöt av solen och vann sedan stort i deras nästa ligamatch. Förhoppningsvis kan vi få samma effekt mot Leicester.

Rush är mitt uppe i förberedelser inför en match som han själv ska spela. Han kommer att vara spelande tränare i legendarmatchen mellan Liverpool och AC Milan. Matchen spelas på Anfield den 23:e mars.

Det är den tredje matchen av samma typ, de två tidigare legendarmatcherna som då var mot Real Madrid och Bayern München, drog in cirka två miljoner pund totalt till välgörenhet. 

Rush kommer till matchen mot AC Milan att ta ut spelare som Robbie Fowler, Patrik Berger, Steve McManaman, Jason McAteer, Vladimir Smicer, Jamie Carragher, Jerzy Dudek, Djibril Cissé, Luis Garcia och Daniel Agger.

– Daniel är en av våra nyaste tillskott.

– Det kommer att vara fantastiskt att se honom tillbaka på Anfield. Fansen älskar honom och han är i väldigt bra fysisk form.

– Han var en trotjänare för klubben. Vad jag gillar med Agger är att när han lämnade Liverpool lämnade han för en klubb i hemlandet, Bröndby. Han kunde ha gått till en annan Premier League-klubb eller tjänat mycket mer pengar i någon annan utländsk liga.

– Jag har lite svårt att välja vilka som ska få spela, för ju fler spelare som lägger skorna på hyllan desto fler är det som förtjänar och vill vara med i sådana här typer av matcher. Alla vill spela!

– Om vi lyckas ta ledningen med ett par mål så kan jag själv förhoppningsvis få några minuter. Milan kommer att ha en stark trupp, mestadels bestående av spelare från det lag som nådde Champions League-final 2005 och 2007.

– Det kommer att bli en tuff match. 2005 kommer alltid att vara speciellt då det var den bästa vändningen någonsin i europeisk fotboll.

– Milan tog revansch 2007, så denna match blir avgörande. "The winner takes it all".

– Matchen spelas också för en god sak och det ger många familjer möjligheten att ta sig till Anfield. Föräldrarna kan berätta för sina barn om vilka som var deras hjältar, avslutar Rush.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer