Rapport: Karaktärsseger!

Bild till nyheten Rapport: Karaktärsseger!
Liverpool var illa ute på Turf Moor, men en explosion sista halvtimmen grejade tre nya poäng. 15 raka utan förlust = bästa ligastarten i klubbens 126-åriga historia!

FÖRSTA HALVLEK

Klopp gjorde inte mindre än sju ändringar i startelvan jämfört med söndagens derby och det grymtades ganska rejält på sociala medier innan kick off.

Med all rätt, om man ser till första akten. Liverpool ägde visserligen bollen och kom fram till en del fina halvchanser; ett skott från Moreno och en nick av Van Dijk rätt i magen på Joe Hart.

Men annars var det en ganska händelsefattig och orytmisk halvlek. Burnley hade en boll i nät, fem minuter innan pausdrickat, som rättmätigt vinkades av för offside.

Joe Gomez skada efter dryga 20 minuter kändes både oroväckande och onödig. Han tacklades i en duell vid kortlinjen och åkte rakt in i en reklamskylt. Succébacken blev utburen på bår med det som såg ut att vara en ankel/ fotskada. Alexander-Arnold ersatte.

* Gomez utburen på bår i smärtor. Kan bli långvarigt.

ANDRA HALVLEK

Om första var håglös och kraftlös så kom Liverpool ut desto hungrigare efter paus. Naby Keita testade Joe Hart tidigt med ett distansskott som såg ut att borra sig upp mot krysset, men den förre landslagskeepern svarade för en kanonräddning.

När Burnley sedan tog ledningen i den 54:e minuten genom Jack Cork efter en tilltrasslad hörna, tänkte man direkt att; "Klopp kommer att bli kölhalad för den här uttagningen".

Men kvitteringen kom i den 62:a minuten då James Milner lyckades kontrollera bollen utanför straffområdet och tråckla in ett lågt skott intill stolproten från 20 meter, assisterad av Origi.

I det skedet kände vår boss segervittring och lyfte ut matchotränade Moreno och Origi mot duon Salah och Firmino.

Sju minuter senare seglade de tillresta Liverpoolfansen till sjunde himlen.

Shaqiri flickade en frispark vidare till Alexander-Arnold, som slog ett perfekt avvägt inlägg mot Van Dijk till vänster i straffområdet. Den majestätiske holländaren lyckades slajda in bollen framför mål där inhopparen Bobby Firmino enkelt bredsidade in 2-1. Hans första kontakt med bollen!

* Firmino gjorde mål på sin första bolltouch.

Liverpool hade sedan fler lägen att dryga ut ledningen, bland annat genom en trippelchans av firma Salah och Keita.

När uret passerat 90 minuter fick dock Burnley en monsterchans att kvittera, men Alisson lyckades avvärja vid stolpen.

Keepern kastade sedan bollen till Sturridge, som lyfte den vidare till Salah, som i sin tur lyfte den vidare till Xherdan Shaqiri – som i sin tur kom ensam med Hart och tryckte in 3-1. Ridå.

* Shaqiris tredje mål i Liverpooltröjan.

"The Reds" kom undan med blotta förskräckelsen mot ett poängdesperat Burnley som var oerhört aggressiva i första halvlek, men som mattades betänkligt i andra.

39 poäng på 15 matcher – nytt klubbrekord!

Och fortfarande bara två poäng efter ledande Man City. Mumma.

MATCHFAKTA

Premier League

Burnley – Liverpool 1–2 (0-0)

Målen: 1-0: (54) Cork, 1-1: (62) James Milner, 1-2: (69) Roberto Firmino, 1-3: (90) Xherdan Shaqiri

Publik: 21741

Matchens lirare: James Milner i hård konkurrens med Naby Keita som gjorde sin bästa match i Liverpooltröjan. "Millies" idoga krigande på mitten, kvitteringsmålet och det korta vikariatet på vänsterbacken i slutskedet... Absolut toppklass!

Virgil van Dijk var också suverän, något vi alla börjat ta för en ful vana.

* Vilken fighter han är, James Milner.

SKRIBENTENS BETYG

Alisson 4 – Gomez 2,5 (Alexander-Arnold 23, 2,5), Matip 3,0, Van Dijk 4, Moreno 2, (Mo Salah 66 2,5) – Henderson (C) 2,5, Keita 3,5, Milner 4 – Shaqiri 3, Sturridge 2,5, Origi 2,5 (Firmino 66, 3)

NOTERBART

# Alisson är fortfarande obesegrad i PL under sina 15 första ligamatcher som Liverpoolspelare. Därmed delar han rekordet med Javier Mascherano som gjorde detsamma 2007.

# Detta var 50:e gången som James Milner gjorde mål under sin karriär i PL utan att ha varit på den förlorande sidan.