Tog smärtstillande före Chelsea-matchen

Bild till nyheten Tog smärtstillande före Chelsea-matchen
Virgil van Dijk diskuterar sin revbensskada och blickar framåt mot nya utmaningar.

Efter matchen mot Chelsea på Stamford Bridge diskuterade Virgil van Dijk sin revbensskada med Liverpool Echos James Pearce.

– Det går bra med revbenen. Jag tog några smärtstillande tabletter, men inte många. Det handlade mer om att vara stark och att kriga, sa holländaren efter matchen.

– Du är aldrig helt smärtfri. Det är alltid småsaker som plågar dig. Du kommer aldrig att vara 100% skadefri genom en säsong.

– Det handlar om att hantera smärtorna, och att ge allt för laget och för fansen. Jag var desperat efter att spela. 

– Vi gjorde allt vi kunde för att jag skulle klara av att spela, och det fungerade bra. Jag är väldigt nöjd över det.

– I min position måste du kunna hoppa mycket, och vara redo att gå in i tuffa fysiska dueller, så revbenen får sig några smällar. Under PSG-matchen så fick jag en smäll, och hade lite problem. Sedan fick jag en ny smäll i samma område mot Southampton. Jag tänkte att jag aldrig kommer att få en smäll på exakt samma ställe igen, men så fick jag det inom loppet av fyra dagar!

– Som tur är så klarade jag av att spela ganska snabbt igen. Nu är allt bra.

Van Dijk tycker verkligen att Liverpool förtjänade poängen de fick med sig från Stamford Bridge, tack vare Daniel Sturridges sena kvitteringsmål.

– Vi förtjänade det verkligen. VI hade många chanser, och skapade en rad farligheter genom hela matchen. Chelsea gjorde mål på sin första riktiga målchans, men vi jobbade hårt och visade karaktär genom att komma tillbaka. VI är fortsatt glada över att vara obesegrade i Premier League, för vi mötte ett topplag.

– Det handlar om att behålla lugnet. Vi fick inte panik när de gjorde mål, för vi visste att vi spelade bra. Under perioder var det svårt för oss, men det handlade om kvaliteten hos motståndaren. En poäng var det minsta vi förtjänade.

Mittbacken tycker att det är guld värt att ha en spelare som Daniel Sturridge redo att komma in från bänken.

– Han gjorde ett speciellt mål. Jag vet vad Sturridge är kapabel till. Han har varit i bra form under hela säsongen. Han hade lite otur i ligacupen mot Chelsea, när han träffade ribban med ett liknande skott.

– Jag var glad å hans vägnar, eftersom att det var ett viktigt mål han gjorde för oss. I stora matcher gäller det att alla presterar på topp, och det gjorde vi. Managern har bra alternativ på bänken.

Van Dijk fick också en fråga om Liverpool nu verkligen är titelkandidater. 

– Förhoppningsvis. Säsongen är lång, svarade holländaren.

– Du vill inte se för långt fram i tiden. Chelsea visade att de är ett strålande lag med en bra spelidé och duktiga spelare. Men vi är också ett strålande lag.

Nu ser Van Dijk fram emot nästa utmaning, som är Napoli på Stadio San Paolo under onsdagskvällen. Därefter väntar Manchester City i Premier League.

– Detta är två enormt viktiga matcher. Alla har pratat om dessa matcher. Vi har redan spelat några stora matcher, men det handlar om att testa sig själv och utmana sig själv mot de allra bästa.

– Vi ska vila upp oss och förbereda oss till Napoli-matchen. Det blir en väldigt svår match. Vi kommer att möta tuffa motståndare, och stämningen kommer att vara unik. Vi måste visa vad vi kan. Det kommer att bli fantastiskt, och jag ser verkligen fram emot matchen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer