Kross mot United

Bild till nyheten Kross mot United
Liverpool körde över Manchester United inför cirka 100 000 åskådare i USA. Shaqiri visade upp sig direkt genom att sätta dit en riktigt fin bicicleta samt en assist till Daniel Sturridge.

Liverpool satte hög press från start, och James Milner visade att matchen var på allvar genom att sätta in två rejäla tacklingar precis i början av halvleken.

Första stora chansen i matchen kom efter en fin lyftning av Mané mot Salah, som lobbnickade, men målvakt Grant lyckades få fingertopparna på bollen. På följande hörna nådde Van Dijk högst och kunde sånär spräcka nollan, men bollen rensades från mållinjen.

26 minuter in i matchen kämpade United-försvararen Mitchell och Mohamed Salah om bollen, Salah blev nersparkad och domaren blåste straff. Sadio Mané klev dit och satte säkert dit 1-0 till "The Reds".

Ett par minuter efter när United, för ovanlighetens skull, hade bollen på offensiv planhalva fick de också frispark en bit utanför straffområdet. En frispark som Andreas Pereira satte dit otroligt vackert rakt i krysset. Grabara tittade lång efter bollen när den seglade in i målvaktens högra kryss. Frisparken var Uniteds första skott på mål för matchen.

Första halvlek slutade 1-1 - en halvlek som Liverpool dominerat från start till mål. Sadio Mané, Mohamed Salah och Rafael Camacho inblandade i det mesta i anfallsväg för Liverpool.

Shaqiri, Kelleher, Phillips, Ojo och Woodburn byttes alla in inför den andra halvleken. Salah, Mané, Lallana, Klavan och Grabara lämnade planen.

Efter en dryg timme gjorde Liverpool fler byten. Bland annat så byttes Daniel Sturrdige in; med sin första bolltouch sköt han sedan dit 2-1 för Liverpool. Xherdan Shaqiri fick en assist och är därmed igång på riktigt i Liverpooltröjan. Värt att notera att Sturridge fick ta över kaptensbindeln när han kom in.

72 minuter in i matchen blev Andy Robertson nedsparkad av Ander Herrera, och domaren pekade återigen på straffpunkten. Efter vissa diskussioner med Daniel Sturridge, klev Ojo fram och satte, likt Mané, dit straffen säkert i målvaktens högra hörn.

Vilken debut för Xherdan Shaqiri! Med cirka tio minuter kvar smackade schweizaren dit en bicicleta till 4-1 för Liverpool.

När domaren blåste av matchen hade Liverpool fullständigt kört över Manchester United. Från matchminut ett spelade Liverpool ut United och det såg aldrig ut till att bli någon match av det hela. Fantastisk debut för Xherdan Shaqiri och Daniel Sturridge levererar fortsatt. Svårt att bedöma försvarsspelet i och med Uniteds defensiva spelstil och nästintill totala oförmåga att skapa något framåt på egen hand.

Liverpool - Manchester United 4-1 (1-1)

Målen: Mané (28), Pereira (31), Sturridge (66), Ojo (74), Shaqiri (82)