2-0 mot Blackburn

Bild till nyheten 2-0 mot Blackburn
Liverpools andra halvlek räddade matchen från att vara ett rejält sömnpiller. 2-0 blev det till de rödklädda.

Den första halvleken bjöd på medioker fotboll. Liverpool kämpade med att få igång spelet under i princip alla 45 minuter.

Det var dock Liverpool som skulle få matchens första chans - Dominic Solanke revs ner av Blackburns målvakt och domare Moss pekade på straffpunkten. James Milner klev fram, men slog  en relativt svag straff som räddades.

Det var inte mycket mer som hände i chansväg under de första 45. Adam Lallana var halvlekens spelare, det var genom engelsmannen som saker hände. Han kunde sånär avsluta halvleken med att spräcka nollan för de rödklädda, men hans skott strax innanför straffområdslinjen tog i stolpen.

Blackburn var generellt det bättre laget och Klopp kan inte ha varit nöjd med Liverpools insats.

Under den andra halvleken höjdes tempot i matchen. Mycket tack vare Naby Keita. Liverpools nyförvärv var överlägset bäst på plan och var inblandad i allt som skedde offensivt.

Daniel Sturridge och Keita kombinerade sig fram till två lägen för engelsmannen, som lyckades att missa målet båda gångerna trots bra position.

Sturridge fick sedan ta revansch på missarna genom att vara framspelare till 1-0-målet signerat Lazar Markovic. Sturridge hittade fram med en fin djupledsboll efter serbens löpning, och väl framme vid mål gjorde Markovic inga misstag utan satte distinkt dit 1-0 för Liverpool.

Duon Sturridge och Keita skulle kombinera sig fram än en gång, och denna gång gjorde anfallaren inget misstag. Ett fint instick gav Sturridge ett friläge och 2-0 för Liverpool.

Liverpool var stabila defensivt genom hela matchen och Blackburn var aldrig riktigt nära att störa Jürgen Klopps manskap. Klopp kommer dock vara betydligt mycket mer belåten med den andra halvleken jämfört med den första som var direkt dålig.

MATCHFAKTA

Blackburn - Liverpool 0-2 (0-0)

Första halvlekens startelva: Karius, Clyne, Matip, Klavan, Moreno, Milner, Lallana, Woodburn, Ojo, Origi, Solanke.

Andra halvlekens startelva: Karius, Gomez, Phillips, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Jones, Keita, Markovic, Sturridge, Camacho

Övriga avbytare: Kelleher. Ersatte Karius en bit in i andra halvlek.

Domare: Jon Moss