– Jag älskar försäsongen

Bild till nyheten – Jag älskar försäsongen
Jürgen Klopp menar att han älskar försäsongen, men medger att han gärna skulle ha haft fler av sina spelare tillgängliga.

Jürgen Klopp är mycket nöjd med statusen på truppen inför kommande säsong, men det som inte varit idealt är sommarens försäsong. På grund av VM är det flera nyckelspelare som fortsatt inte är tillbaka i träning.

Roberto Firmino, kommer att ansluta under träningslägret i Frankrike, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Simon Mignolet och silvermedaljören Dejan Lovren kommer att vara tillbaka först 5 augusti. Mohamed Salah, Sadio Mané samt Marko Grujic blir med till USA senare denna vecka, detsamma gäller Xherdan Shaqiri.

– Det är 22 dagar kvar. Vi är inte i närheten, men i en bra position. Jag älskar försäsongen. Men jag älskar verkligen den gamla stilen, där man hade alla sina spelare tillgängliga. Man kunde träna tillsammans från första dagen, fyra olika spelsystem och sådana saker. För ögonblicket saknar vi tre eller fyra offensiva spelare. Mo, Sadio, Shaq, det blir en intressant utmaning.

– Hendo är inte tillbaka, Trent är inte tillbaka, Simon är inte tillbaka, och Dejan är den sista som kommer tillbaka. Vi är i en bra situation, men vi är inte i närheten av att spela den fotboll som jag vill spela.

Under torsdagskvällen spelar Liverpool en ny träningsmatch, denna gång mot Blackburn.

– Försäsongen är sådan att man måste göra allt med hög intensitet för att träna upp kroppen inför den långa säsongen. Det betyder att man är sliten dagen efter, men det är inga problem.

– När man spelar matcher tänker man: "Det borde sett annorlunda ut". Men man når olika mål steg för steg. Idag var vi bra på att försvara, nästa dag bra på att skapa chanser, att vara bra på avslutningar kanske kommer sist, eftersom man behöver att ha pigga ben för det.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer