Rapport: Upplagt för drama

Bild till nyheten Rapport: Upplagt för drama
Liverpool gick på pumpen mot Chelsea efter en sömnig tillställning (0-1). Seger mot Brighton nästa söndag är ett m-å-s-t-e för att säkra topp 4 och en plats i höstens CL.

PREMATCH

Chelsea har inte gett upp hoppet om topp 4 och har radat upp några fina resultat på senaste, där både Spurs och Liverpool tappat poäng och bjudit in Chelsea i leken. 1-1 slutade höstmötet mellan lagen.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool började på ett positivt sätt och ägde matchen de första 30 minuterna, allt som felade var mer avslut på mål, Chelsea parkerade sig på egen planhalva och styrde ut Liverpool som inte kom till avslut mer än några fåtal gånger.

Giroud gör som så många gånger tidigare, mål mot Liverpool. Detta efter ett inlägg från Moses. Lovren får kampas med två Chelsea-spelare i målområdet och Giroud når högst och knoppar in 1-0 till hemmalaget.

Liverpool fortsätter att hålla i bollen för mycket, sidledspass efter sidledspass och inga farligheter till domaren blåser färdigt de första 45 minuterna.

1-0 till hemmalaget är ett faktum.

ANDRA HALVLEK

Det är inte ofta Liverpool får mållösa från en match, och definitivt inte i 2 omgångar i rad. Så visst kändes det som att den farliga trion hade ett mål i sig.

Men Chelsea backade hem och fortsatte att styra bort Liverpool som fortsatte att passa i sidled och såg vilsna ut. Conte får matchen precis dit han vill.

Efter 59' minuter går Clyne ut och Henderson byts in, Alexander-Arnold tar backplatsen.

Kaptenen Henderson försöker mana på sina mannar, men spelat förändras inte nämnvärt.

Klopp slänger in Solanke med kvarten kvar, Robertson ger sig ut på bänken.

Det skapas inga vassa chanser, utan Chelsea reder ut detta och skapar stor spänning om topp 4, de ligger nu 3 poäng bakom Liverpool med 1 match mindre spelad. Liverpool har som tur sin +42 i målskillnad mot Chelseas +27.

Liverpool har nu Brighton hemma på Anfield kommande söndag. För att inte göra mer spänning i det hela så är en vinst ett måste.

Skulle Chelsea mot förmodan förlora hängmatchen mot Huddersfield i veckan så kan Liverpool andas ut. Då kan Chelsea max få 72 poäng, detsamma som Liverpool just nu står på.