Rapport: Mot CL-final!

Bild till nyheten Rapport: Mot CL-final!
Liverpool tar sig till Champions League-final mot Real Madrid den 26 maj i Kiev efter ett makalöst dubbelmöte mot Roma som slutar 7-6.

PREMATCH:

Roma kom till kvällens match med underläge 5-2, men efter att ha vänt ett tremålsunderläge mot Barcelona hade de fortfarande hoppet uppe om att kunna vända på steken.

Liverpool kom från en besvikelse i helgen, 0-0 mot Stoke vilket öppnar upp kampen om topp fyra i Premier League. Med 5-2 med sig från Anfield och vetskapen att de lyckades hålla igen i ett liknande läge mot giganten Manchester City kom Liverpool ändå till matchen med gott självförtroende.

FÖRSTA HALVLEK:

Matchen började som väntat, Roma pressade på och höll ett högt tempo.

De lyckades dock inte skapa några riktigt farliga chanser, och efter 9 minuters spel skulle gästerna göra ett otroligt viktigt mål genom Sadio Mané. Målet kom efter slarv på mitten av Nainggolan som gav Liverpool chansen till omställning. Mané gjorde inga misstag och satte dit 1-0. Roma behövde då fyra mål för att ta sig till final.

15 minuter in i matchen fick hemmalaget in en kvittering, en kvittering av det turliga slaget. Dejan Lovren rensade bort bollen, men den tog rakt i James Milners ansikte och in i egen målbur. 1-1.

Robertson gjorde drygt halvvägs in i halvleken en fin soloräd som sånär ledde till Manés andra mål för kvällen, men en fin räddning av Alisson betydde hörna för bortalaget. På hörnan skulle Gini Wijnaldum sätta dit 2-1 för Liverpool.

ANDRA HALVLEK:

Kort efter paus fick Roma upp hoppet igen efter en kvittering till 2-2 signerad Edin Dzeko. Dzeko blev helt fri på borte och satte enkelt dit bollen bakom Karius.

Liverpool kontrollerade sedan matchen och lät inte Roma dominera eller skapa något rejält tryck mot Liverpool-målet. Dock så satte Radja Nainggolan, med fyra minuter kvar av matchen, 3-2 till Roma med ett stenhårt skott - otagbart för Karius. Inte skulle det ske ännu ett mirakel i Rom?

På övertid fick Roma straff, en mycket tveksam straff där Klagan anklagades för att ha tagit bollen med handen. Nainggolan satte dit straffen stensäkert, och nu behövde Roma alltså bara ett mål till för att ta matchen till förlängning. Dock hann det aldrig bli riktigt nervöst då domare Damir Skomina blåste av direkt efter avspark.

Liverpool går välförtjänt vidare till final i Champions League efter ett dubbelmöte som slutar 7-6 till de röda. Kiev here we come!

Champions League

Roma - Liverpool 4-2 (1-2)

Målen: Mané (9), Milner (självmål 15), Wijnaldum (25), Dzeko (52), Nainggolan (86, 90+4)

Gula kort: Lovren, Florenzi, Manolas, Robertson, Solanke

Domare: Damir Skomina

Publik: 61 889