Robbo-wan's Tuppence: Världens mest underskattade spelare...

Bild till nyheten Robbo-wan's Tuppence: Världens mest underskattade spelare...
... har nu kritat på för fem nya år! Roberto "Bobby" Firmino skriver på nytt och det kan vara en av de bästa förlängningarna vi gjort.

Spelaren som inte anses spela fotboll som är sexig nog för brasilianska landslaget, som många fortfarande anser mer vara en grovarbetare än målgörare, som av vissa anses vara en spelare som spelas ur position har skrivit på för fem nya år... Och jag är så j-a glad.

I min bekantskapskrets är det knappast en hemlighet hur högt jag håller Firmino, så det här tenderar att bli ett rent hyllningsstycke är jag rädd för.

Firmino är nog inte underskattad av många på den röda sidan av Merseyside och heller inte av Liverpools miljontals fans över hela världen, men i övriga fotbollsvärlden verkar inte all fatta hur bra han faktiskt är.

Man kan stirra sig blind på hur många mål Salah gör - och det är efter vilken måttstock som helst extremt många - och missa att Bobby gjort 27 baljor och ett otal assist.

Man kan stirra sig blind på hur tufft det är att möta Liverpools mittfält - jag menar Milner, Hendo och Can och Gini lägger knappast fingrarna emellan - och missa att Roberto Firmino gjort 63 tacklingar och 18 interceptions... Som Forward!  

Man kan peka på hur Virgil van Dijk gett stadga åt ett förvirrat Liverpoolförsvar och glömma att Roberto Firmino ger stadga åt ett helt lag, som motor, pådrivare, målgörare, passningsläggare och defensiv kraft.

Sedan säsongen 2015/16 har han gjort 50 fler tacklingar/interceptions (180) än någon annan anfallare i Premier League. Det är sjukt överlägsna siffror om man sedan lägger till att han gör klart godkända mängder mål och assist jämfört med många andra.

Han är en unik spelare oavsett hur man ser på det. Det finns få mer kompletta spelare i Premier League, Europa eller världen... Och medan man i hemlandet Brasilien rankar spelare som totalfloppat i Europa högre tack vare att de spelar "mer brasilianskt", och dessutom spelat mer i Brasilien, så verkar Tite satsa på Neymar (svårt att argumentera emot visserligen) och Gabriel Jesus (Really?!).

Vad Brasilien inte fattar kan gynna Liverpool å andra sidan då chanserna att han kommer tillbaka hel och utvilad efter VM blir bättre.

Oavsett vilket så lär vi få se Firmino som ryggrad i Klopps startelvor en bra tid framöver. Det största problemet för Klopp blir att hitta en ersättare, för att kunna vila honom, som passar in i den fantastiska kemin som finns i SaRoMo-trion.

YNWA!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer