Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem vill se ägarbyte

Bild till nyheten

– Klubben måste få in nya ägare som är villiga att investera det som krävs för att utmana om titlar, anser Timo Sjöberg – tillika Månadens Medlem i april.

Namn: Timo Sjöberg

Ålder: Fyller 40 den 7 april

Yrke: Rental Agent (Sixt Biluthyrning)

Familj: Albina Bakeeva och katten Ivan (den förskräcklige)

Bor: Uppsala

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i april och får 500 Sammy Coins att shoppa för på Sam Dodds. Grattis!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

– Jag blev supporter 2001, när Sami Hyypiä och Jari Litmanen spelade för Liverpool.

# Har du spelat fotboll själv?

– Nej, blev utskälld av tränaren för att jag gjorde tåpaj-mål som 12-åring, vilket gjorde att jag slutade. Spelade dock 5-a-side i England (2006-07) och upptäckte att jag har en rätt bra vänster, samt att min bästa position är nog yttermittfältare. Dock inte idag då jag har +20kg för mycket att bära på...

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

– Att vara på Anfield går inte att jämföras med något annat, och jag har varit välsignad att få åka dit två gånger (vinst båda gångerna med 3-0. WBA samt Newcastle säsongen 08/09). Men största minnet är fortfarande CL-segern i Istanbul och det var när jag blev riktigt passionerad supporter av LFC.

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?

– Oj, finns så många, men Sami Hyypiä och Xabi Alonso är mina förebilder. Riktiga gentlemens. Nutid är det svårare, då vi säljer våra bästa spelare vartannat år. Så man hinner aldrig riktigt bli riktigt kär i någon av de som representerar klubben idag. Men Salah, Mané, Firmino och VvD är självklart dem vi ska bygga laget kring.

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?

– Svårt att säga på rak arm, då vi behöver många förstärkningar om vi ska kunna utmana på alla fyra fronter. Men jag skulle nog rösta på Jan Oblak. Vi behöver en världsklassmålvakt, men även någon mittbackspartner till VvD så att vi får en stomme att luta oss på. Så jag säger Stefan de Vrij.

# Hur många gånger har du besökt Anfield?

– Två gånger under säsongen 2008/09, men har planerat en till resa rätt länge nu, men det lär väl bli under nästa säsong. Tidig höst eller sen vår.

# Vad tror du om våra chanser i Champions League och Premier League?

– Jag är ju rätt aktiv både på LFC.nu och andra forum, så detta har diskuterats rätt mycket. Jag är skeptisk och även om jag någonstans tror att vi kan ta City med lite tur, så är jag inte övertygad att vi kan ta oss hela vägen då lottningen föll på absolut sämsta sätt. Att vinna ett dubbelmöte mot Bayern, Real eller Barca kommer vara för svårt. Men jag blir gärna överraskad och hoppet är ju det sista som försvinner.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Minns faktiskt inte riktigt, om jag ska vara ärlig. Men någonstans runt 2007. Jag saknar Gästboken och alla som bidrog till den fredagspuben. Det var en klassikertt sitta och chatta om allt mellan himmel och jord. Good Ol' Times....

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?

– Kommentarslayouten har mer att önska då inläggen gärna klumpar  ihop sig, om man måste editera stavfel. Samt att det blir lite jobbigt att svara alla med ett @ för att hålla diskussionen vid liv. Så jag hade hellre önskat ett FB-interface, där man kan skapa undertrådar till diskussionerna. 

– Sedan är ju min uppmaning till alla som kommenterar, att försöka förstå skillnaden mellan sakfrågor. Många reagerar emotionellt och direkt utan eftertanke. Samt tror att allt är personligt menat. Vilket det absolut inte är. Respektera varandra även om någon annan har en annan åsikt än vad du själv har. Har du bristande förståelse eller kunskap så är det okej att fråga. Grundmeningen är ju att vi ska lära oss av varandra och bygga på vår kunskapsbank om LFC.

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Att Fenway Sports Group säljer klubben och att vi får in ägare som är villiga att investera det som krävs för att vi ska kunna utmana om titlar. Dessa David Moores-år under FSG är inget positivt och vi ska inte bli lurade av simpla trolleritrick som utbyggnaden av Main Stand. 

– Jag hade också önskat Klopp kunde vara lite mer ärlig och säga att alla platsar inte i LFC som spelar där just nu. Han måste ta lite obekväma beslut för lagets bästa och för att utveckla det bättre.

Bannerbild