Årets spelare i Afrika

Bild till nyheten Årets spelare i Afrika
Mohamed Salah har fått ännu en utmärkelse, denna gång handlar det om det prestigefulla priset för årets afrikanska spelare 2017.

Under kvällen har priset för årets spelare i Afrika delats ut under en gala i Accra, Ghana. Det stod mellan Liverpools Mohamed Salah och Sadio Mané samt Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang.

Efter året som gått var det ingen skräll att Mohamed Salah tog hem priset. Ännu en utmärkelse för Salah som har haft ett fantastiskt 2017.

Sadio Mané kom två och Aubameyang blev trea.

Mohamed Salah har startat sin karriär i Liverpool på ett fantastiskt sätt, med 23 mål så här långt. Innan han anslöt till Liverpool gjorde han 15 mål för Roma under förra säsongen, och yttern har också hunnit med att skjuta Egypten till deras första VM sedan 1990. Ett helt otroligt år för egyptiern.

Andra Premier League-stjärnor som har vunnit priset är bland annat Yaya Toure, Didier Drogba och Riyad Mahrez.

Salah har under 2017 tagit hem en mängd priser och utmärkelser, förra veckan blev han utsedd till årets arabiska spelare efter en omröstning av 100 sportjournalister från flertalet arabiska länder.

– Att vinna detta pris är en dröm som går i uppfyllelse. 2017 var ett otroligt år för mig. Jag hade en fantastisk tid med mitt landslag och mina klubblag, sa en överväldigad Salah.

– Det har varit några otroliga ögonblick. Jag har haft en bra säsong både i Roma och i Liverpool. Jag vill tacka min familj och folket som jag har jobbat med under året.

Detta har Mohamed Salah redan vunnit som Liverpoolspelare:

# Standard Chartered Player of the Month i augusti, september och november.

# BBC:s African Player of the Year 2017.

# EA Sports Premier League Player of the Month för november.

# Arab Player of the Year

# CAF African Player of the Year (Priset han tog hem ikväll)


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer