– Jag kollar inte på tabellen

Bild till nyheten – Jag kollar inte på tabellen
Georginio Wijnaldum menar att det vore dumt att fokusera på tabellen under denna period av säsongen.

Efter att drygt halva säsongen har spelats befinner sig Liverpool på fjärdeplatsen i Premier League.

Det är väldigt jämnt i toppen av tabellen, bortsett från Manchester City, men Georginio Wijnaldum tänker inte på tabellen i dagsläget.

– Jag tittar inte på tabellen, då blir jag bara galen! sa mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Du kan inte styra över de andra matcherna. Om du vinner alla matcher, medan de andra lagen i närheten också vinner så kommer inget att förändras.

– Det enda som vi måste göra är att se till vår prestation, för det är något vi kan styra över. Sedan får vi se hur det ser ut i slutet av säsongen.

– Vi får inte vara för fokuserade på tabellen eftersom vi inte kan kontrollera de andra lagen. Men det är alltid bra om man vinner matcher och samlar poäng. Det ger en självförtroende-boost för laget.

Leicester City står för motståndet under lördagen. Ett Leicester som bytte tränare för cirka två månader sedan, när Craig Shakespeare fick lämna och Claude Puel tog över.

Wijnaldum tror dock inte att tränarbytet kommer att påverka Leicesters spel mot Liverpool allt för mycket.

– De är alltid ett farligt lag, det handlar inte enbart om managern.

– De är väldigt bra på att ställa om snabbt. De har snabba och tekniska spelare i anfallet. Det kommer att bli svårt, precis som i alla matcher i Premier League.

Liverpools sista match under 2016 var mötet med Manchester City som de röda vann med 1-0, Wijnaldum gjorde matchens enda mål.

– Det är ett fint minne för mig. Låt oss hoppas att vi kan skapa nya fina minnen och att vi kan avsluta även detta år med ett bra resultat, avslutar holländaren.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer