Provsmaka nya LFC-ölen på lördag!

Bild till nyheten Provsmaka nya LFC-ölen på lördag!
Carlsberg och Liverpool firar silverbröllop och det ska självklart skålas i öl … men inte i vilken öl som helst. För att ära det längsta partnerskapet i Premier League har bryggeriet tagit fram en unik öl, bryggd på humle som fått gro och växa i en fotbollsmiljö, präglad av Liverpool. Nu på lördag den 28 oktober har svenska Liverpoolfans chansen att provsmaka resultatet på tre utvalda O’Learys-restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö.

För att fira 25 år som Liverpools sponsor har Carlsberg bryggt en jubileumsöl som innehåller en mycket speciell humle. Forskarna på Carlsbergs laboratorium i Köpenhamn har lyckats odla fram en ”fotbollshumle” som har tagit intryck av de fotbollsmatcher som Liverpool har spelat under de senaste 25 åren och ljudet från de sjungande fansen på läktarna. 

För Carlsberg är humlen lika helig som gräset på Liverpools hemmaarena Anfield är för laget och dess supportrar. 

På lördag den 28 oktober är det premiär för Liverpoolölet i samband med hemmamatchen mot Huddersfield.
Då har även alla svenska Liverpoolfans chansen att smaka på ölet hos O’Learys i Stockholm (Norrtull, Sveavägen 143), Göteborg (Järntorget, Norra Allégatan 2) och Malmö (Entré Malmö, Fredsgatan 3).
Avspark klockan 16.00.
Ett tips är att boka bord redan nu!

Humlen har planterats i jord från Anfield och den unika odlingsprocessen har skett genom att installera ett kraftfullt ljudsystem och en 360-graders bildskärm i Carlsbergs växthus i Köpenhamn. På skärmen har det rullat en film som har visat tre decennier av Liverpools med- och motgångar på planen. 

– Ända sedan bryggeriet grundades har Carlsberg levererat banbrytande forskningsresultat som har revolutionerat den moderna ölbryggningen, men vi har aldrig tidigare odlat fram en fotbollshumle. Forskning har visat att humle växer bättre i sällskap av ljudvibrationer. Det tog vi fasta på och bryggde vad vi skulle kalla för ”Probably the best fan beer in the world”, säger Pai Rosager Pedas, chef för Carlsberg Research Laboratory. 

Förutom alla ljud- och bildintryck har humleplantorna också fått besök av Liverpools tränare Jürgen Klopp och de levande Liverpoollegenderna Robbie Fowler och Steve McManaman. 

 – Fansens stöd var otroligt viktigt för alla oss spelare och självklart ska även humlen få uppleva denna mäktiga känsla. Det har varit fantastiskt att få vara med om detta projekt, jag har aldrig sett något liknande och ser fram emot att få smaka på ölet, säger Robbie Fowler.

Smaken har en distinkt bitterhet och en unik karaktär från Liverpoolhumlen som bidrar till en arom av krusbär. Alkoholstyrkan är 4,8 procent.

Se videon nedan.

Några bilder från bryggeriet i Köpenhamn.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer