– Jag är klar

Bild till nyheten – Jag är klar
Danny Ward är redo för sin fjärde match i den gröna Liverpooltröjan – 16 månader efter den förra.

Jürgen Klopp avslöjade igår att Danny Ward går in som keeper i Ligacupmötet borta mot Leicester ikväll (Viasat/Viaplay kl 20:45). 

Därmed blir han tredje målvakten på de nio inledande matcherna.

– Jag är klar, säger den 24-årige walesaren själv.

– Jag åkte på en smäll under försäsongen och hade problem med ryggen, vilket gjorde att jag var borta i tio dagar. Men sedan dess har jag tränat regelbundet. Jag har jobbat hårt och väntat på chansen.

I våras blev Ward straffhjälte när Huddersfield Town tog sig tillbaka till Premier League efter 45 år.

– Jag har inte spelat en riktig match sedan finalen på Wembley, så jag ser verkligen fram emot det här. Jag gläder mig också över att få dra på mig Liverpooltröjan efter så lång tid.

Senast var alltså mot Swansea i maj 2016.

– Vi har unga keepers som är i sin bästa ålder och alla är redo för att spela. Vi måste utnyttja situationen och göra det som är bäst för laget, sa Klopp under en presskonferens förra veckan.

Danny Ward håller med sin boss.

– Vi tre tränar väldigt hårt och känner till situationen. Det är bara en tröja och en plats på laget och det är väldigt annorlunda mot för andra positioner på banan. Det är en sund konkurrens som kommer att förbättra oss alla.

– Vi gör samma saker på träningarna och pressar varandra hårt. Mentalt måste du vara förberedd och redo att ta chansen när du får den. Det gäller att träna hårt och att inte sänka standarden om man inte får spela, avslutar han.

Trolig startelva enligt skribenten: Danny Ward – Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Dejan Lovren, Alberto Moreno – Marko Grujic, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson – Dominic Solanke, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho

Tredje omgången av Carabao Cup:


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer