Rapport: Vilken utklassning!

Bild till nyheten Rapport: Vilken utklassning!
Vilken vecka det skulle komma att bli för Liverpool. Avancemanget till Champions Leagues gruppspel i onsdags toppades med en fullständig utklassning av Arsenal med 4-0 under söndagen.

Prematch

Liverpool kom till matchen med positiva vindar i ryggen i och med avancemanget till Champions Leagues gruppspel tidigare under veckan.

Arsenal däremot kom med en förlust mot Stoke i ryggsäcken. Positivt för Londonlaget var att Alexis Sanchez var redo att göra säsongsdebut.

Mycket av förhandssnacket kom att handla om Jürgen Klopps beslut att peta Simon Mignolet, och Loris Karius hade alla blickar på sig när han ställde sig mellan stolparna. Det slutade med att Arsenal inte hade ett enda skott på mål.

Första halvlek

I den tionde minuten kombinerade Liverpool sig förbi på vänsterkanten och Emre Can slog ett lågt inlägg mot Mohamed Salah, men Peter Cech stod för en jätteräddning och hindrade hemmalaget från att ta en tidig ledning.

Liverpool var det lag som startade matchen bäst och i matchminut 17 gav det utdelning när Roberto Firmino nickade in ett inlägg från Joe Gomez. 1-0 till Liverpool. "Bobby Firmino" skanderades på Anfield.

Liverpool fortsatte att trycka på och bara ett par minuter efter ledningsmålet fick Jordan Henderson en möjlighet att göra 2-0  efter att han själv pressat högt och vunnit bollen, passat Firmino, som gav tillbaka bollen till engelsmannen vars avslut inte blev riktigt lyckat.

Efter 27 minuter hade Mohamed Salah en boll i nät men målet vinkades korrekt av för offside. Liverpool var fortsatt dominanta.

2-0 skulle komma efter 40 minuters spel. Liverpool ställde om snabbt och Sadio Mané, vilken spelare han är (!), fick bollen ute på vänsterkanten, bröt in i banan och avslutade kliniskt i det borte hörnet. Ett mycket vackert, och välförtjänt mål.

Halvleken slutade 2-0 och Liverpool var totalt dominanta mot ett mycket blekt Arsenal.

Andra halvlek

Liverpool fortsatte att pressa högt och tio minuter in i den andra halvleken fick Mohamed Salah sånär utdelning efter att ha vunnit boll högt i plan och sprungit sig till ett skottläge, men Petr Cech stod återigen i vägen för egyptiern.

Arsenal fortsatte att slarva något enormt och i minut 57 vann Salah återigen bollen, denna gång blev han helt fri ända från halvplan, sprintade mot mål, och satte säkert 3-0 för Liverpool.

Med dryga kvarten kvar fick Sadio Mané lämna planen till stående ovationer när han byttes ut mot Daniel Sturridge.

Bara tre minuter efter att han blev inbytt gjorde Sturridge mål. Emre Can drev bollen framåt i plan och släppte ut den till Salah, som slog ett mycket fint inlägg på borte där en fristående Sturridge enkelt nickade in 4-0 till hemmalaget.

Liverpool spelade av de avslutande minuterna och domaren blåste av matchen. Det var en match som dominerades totalt av "The Reds" och det kunde ha slutat i ännu större siffror.

Trots att Liverpool var väldigt bra så fick de stor hjälp av Arsenal som gjorde en av de sämsta insatser man sett ett topplag i Premier League göra på mycket länge.