Prestera och leverera

Bild till nyheten Prestera och leverera
Det var Klopps raka budskap på presskonferensen, där också Joel Matip närvarade. Se klippet här. Bilden ovan visar också vilket förhållande managern påstår sig ha till Coutinho efter Barcelona-sagan.

Kortfattad översättning:

Joel Matip

– Det är en viktig match för oss. Vi jobbade hela fjolåret för att få den här möjligheten till Champions League och detta är en stor chans för oss alla.

– Hoffenheim spelade väldigt bra i första matchen och hade några chanser. De hade en stark offensiv och vi måste se till att stoppa dem. För mig som försvarare är det allra viktigast. Vi måste hindra dem från att skapa chanser och så måste vi ta de chanser vi själva får.

Matip fick också frågan om Philippe Coutinho men svarade mycket diplomatiskt:

– Vi saknar flera spelare nu på grund av skador, men jag vet att vi har kvalitet i laget och jag är säker på att det även gäller laget som spelar i morgon.

Om sin första Europacupkväll på Anfield

– Liverpool har en lång historia och tradition av europacupkvällar. Det blir speciellt och jag är väldigt glad att jag får den möjligheten.

* * * * *

Jürgen Klopp

Reportrarna inleder såklart med frågor om Coutinho:

– Om Phil skulle ha startat så hade han behövt tid för han har inte tränat på länge. Starta kan han inte heller för han har blivit sjuk, till råga på allt (förutom ryggskadan, reds anm). Vi måste undersöka när han kan vara tillbaka.

– Det är 100 procent klart att situationen inte har ändrat sig. Min engelska är inte tillräckligt bra för att kunna besvara frågan på fem olika sätt.

Om förhållandet mellan han och Coutinho är bra?

– Givetvis! Yes! Varför frågar du? Absolut, 100 procent!... och sedan dubbeltumme (bilden ovan).

Om vad han förväntar sig av matchen

– Jag förväntar mig en fotbollsmatch! Den stora skillnaden mot den första matchen är att alla här i England nu vet att Hoffenheim är ett bra lag. Jag visste det redan. För mig är det halvtid och i halvtid måste du förändra vissa saker. Första matchen var tillräckligt bra för att vi skulle få med oss ett resultat, men den andra måste bli bättre.

Om att returen är på Anfield

– Anfield är en viktig faktor, det vet alla. Det är ett speciellt ställe. Men ingenting sker av sig självt, utan vi måste prestera och leverera. Vi vet att atmosfären kan hjälpa oss och jag hoppas att alla är redo.

– Vi har en publik som vet hur man kämpar och det ska vi också.

Om spelarna har övat på straffar

– Jag har inte fått dom att träna på straffar, jag har gett dom tillåtelse att träna på det om de vill efter träningarna. Det är alltid en möjlighet och det vore förstås inte det bästa scenariot. Men om det går till straffar så ska vi fortfarande försöka eftersom vi vill gå vidare.

Om vad han respekterar mest hos Hoffenheim

– Lagets kvaliteter. Vårt nästa steg blir att hindra dom från att spela på sina styrkor. De har en väldigt klar plan och jag respekterar vad Julian och hans lag har uträttat. Vi måste hålla ett öga på deras passningspel och hur de skapar ytor. De har många skickliga spelare, vilket innebär att vi har ett jobb att göra.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer