Klopp måste motivera Coutinho

Bild till nyheten Klopp måste motivera Coutinho
Klubben räknar med att Philippe Coutinho med tiden kommer att acceptera att han inte fick drömövergången till Barcelona. "Men att få tillbaka honom till den han var innan kan bli en tuffare utmaning än att behandla ryggskadan", skriver Liverpool Echos James Pearce.

På måndagseftermiddagen rapporterade vi att Barcelona har gett upp försöken att värva Coutinho. Källan var Guillem Balague, välkänd spansk fotbollsjournalist.

Det bekräftas nu också av Echos initierade reporter James Pearce.

Det tredje och sista budet från Barca i fredags hade en deadline till kl 20 på söndagskvällen, men det var något som LFC-ledningen nonchalerade fullständigt.
Enligt Pearce har Klopp, sportdirektören Michael Edwards och ägarna hela tiden varit rörande överens om att det var för sent att hitta en likvärdig ersättare så sent i transferfönstret.

Coutinho själv har inte tränat sedan Liverpool var på Audi Cup i München och det är mycket som tyder på att det dröjer innan vi får se honom i nr 10-tröjan. I bästa fall efter landslagsuppehållet i september.

James Pearce tror att Klopps största utmaning nu blir att motivera en spelare som har hamnat i blåsväder hos fansen och skapat onödig turbulens för både managern och klubben.

Dagen innan ligapremiären mot Watford skickade Coutinho ett mejl till sportdirektör Edwards och krävde att få bli såld och att han inte ville spela för klubben längre. Enligt Pearce fick han usel rådgivning från agenten Kia Joorabchian, då LFC hela tiden hårdnackat uttalat sig om att spelaren inte är till salu till något pris.

Men Coutinho har inte strejkat under denna period, utan hela tiden dykt upp på Melwood för att få behandling för sin påstått onda rygg. Inom klubben har man trots allt stor tro på att han med tiden accepterar beslutet och kommer tillbaka till den form han hade ifjol – och innan Barcelonas påbörjade sin uppvaktning i mitten av juli.

"Eftersom det är VM-slutspel nästa sommar måste han prestera på topp för att kunna representera sitt land. Coutinho har nu mycket att bevisa. För fyra år sedan var Luis Suarez i samma position efter att han blivit nekad övergången han krävde. Suarez betalade tillbaka genom att leverera en fantastisk säsong och Klopp kan bara hoppas att Coutinho svarar på samma sätt", avrundar James Pearce.

27 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer