"Kändes som jag spelade själv"

Bild till nyheten "Kändes som jag spelade själv"
Så upplevde Steven Gerrard managerdebuten förra helgen. I morgon, lördag, spelar hans U18 mot Leicester i en match som visas på LFCTV med start kl 12, svensk tid.

37-åringen påbörjade sin nya karriär på akademin i juli, då han övertog U18-laget efter Neil Chritchley.

Efter att ha tillbringat pre-season med sina adepter på läger i Ungern, Schweiz och England lyckades U18 sno åt sig en poäng i bortapremiären mot Derby (1-1) förra helgen.

"Det går inte att undvika att bli involverad, jag sparkade varje boll", säger Gerrard till Liverpoolfc.com.

"Jag älskar det! Jag var helt färdig efteråt, det kändes som att jag hade spelat själv. Men så kommer det nog alltid att kännas för mig."

"Jag älskar spelet och älskar att var involverad. Efter att man lagt ner så mycket tid och arbete under hela veckan så vill man inget hellre än att vinna."

"Viktigast är förstås att utveckla spelarna, men när man har vinnarmentaliteten inom sig så är det omöjligt att inte bli påverkad. Jag var förmodligen ganska känslosam, men jag var också desperat över att grabbarna skulle prestera och ta tre poäng."

I morgon visar LFCTV hemmamatchen mot Leicester direkt, men Gerrard tror inte att det kommer att bli extra press på hans unga manskap.

"Du kan välja att se det som en press, du kan ta i för hårt, överarbeta, och inte göra dig själv rättvisa. Men du kan också säga till dig själv att detta är min chans att kliva fram och glänsa så att kanske Jürgen och hans stab tittar eller att kollar på en video efteråt."

"Vi vet att Pep Lijnders alltid bevakar dessa matcher och om jag skulle vara någon av dessa spelare så skulle jag tänka att jag skulle ge allt. Det är också sådant vi måste förbereda spelarna på. Det handlar inte om press utan något som man måste vilja ta tag i och trivas med", avrundar Liverpoolikonen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer