Brewster i målprotokollet

Bild till nyheten Brewster i målprotokollet
En skadefri Rhian Brewster gjorde comeback för U23 i fredags och gjorde mål för U18 under lördagen.

Klubben fruktade att 17-åringen skulle missa hela försäsongen och starten av säsongen då han fick en fraktur i foten tidigare i sommar, men anfallaren har redan kommit igång.

Innan Liverpools möte med Athletic Bilbao under lördagen så spelade Brewster för andra dagen i rad, och han gjorde ett av två tröstmål för Steven Gerrards juniorlag i träningsmatchen mot Leicester hemma på Kirkby. Adam Lewis gjorde det andra målet på straff.

Leicester vann matchen med 4-2, och Gerrard, som berömmer Brewsters inhopp, kritiserar sina spelare för en svag första halvlek.

"Vi låg under med 2-0 i paus, något som summerar matchen för oss. Vi var näst bäst i allt under 45 minuter, och Leicester förtjänade tvåmålsledningen," förklarar han till Liverpoolfc.com.

Gästerna drygade ut ledningen ytterligare efter pausvilan, sedan blev det jämnare. 

"Rhian gjorde en enorm skillnad då han kom in den sista halvtimmen, något som jag visste att han skulle göra."

"Vi kom tillbaka till 2-3, men då vi jagade kvitteringen, blev vi straffade av en kontring och det blev 4-2."

Gerrard säger att han inte klagar på resultatet, men menar att spelarna "inte dök upp"  under de första 45.

"En stor lärdom att ta med sig av detta är att när du spelar mot kvalitetsmotståndare, då har man inte råd att ge bort en halvlek. Detta är andra gången det har skett under försäsongen, först mot Fulham förra helgen, och så idag, vi blev straffade för det."

"Jag kommer aldrig att kritisera en spelare om han missar ett läge eller slår en felpass, men vi måste vara kritiska till spelarna och U18 som lag om vi är näst bäst på alla områden. Det är inte acceptabelt."

Gerrard och U18 startar säsongen borta mot Derby County nästa fredag.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer