Rapport: Första förlusten

Bild till nyheten Rapport: Första förlusten
Atletico Madrid står som mästare i Audi Cup efter att ha besegrat Liverpool på straffar. Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid.

Första halvlek:

Vilken kontrast gentemot gårdagens fartfyllda tillställning. Den första halvleken var långsam, sömnig och händelsefattig. Inget av lagen skapade någonting.

Liverpool hade en halvchans efter 14 minuter när Lallana gjorde ett inlägg till Woodburn på borte som försökte sig på en "snedbissa" som tyvärr gick långt utanför.

Efter dryga halvtimmen spelad kom Atleticos första riktiga anfall. Ett anfall som innebar 1-0 till Diego Simeones manskap. Ett fint inspel från högerkanten ledde till ett avslut av Angel Correa som räddades suveränt av Danny Ward, men Keidi Bare nickade in returen.

Ett plötsligt ledningsmål, inget av lagen hade skapat några målchanser och det var inget välförtjänt mål.

Efter målet återgick matchbilden till långsam och händelsefattig och när domaren blåste av halvleken hade Liverpool inte skapat en enda riktig målchans.

Andra halvlek:

Henderson, Kent, Matip, Grujic, Robertson, Firmino byttes in direkt efter paus. Milner, Mané, Can, Lallana, Flanagan, Woodburn ut.

Matchen fortsatte som tidigare, Liverpool hade lite mer boll men Atletico sjönk djupt och de röda lyckades inte utgöra något som helst hot.

64' Origi och Ejaria byts in. Wijnaldum och Solanke ut.

Liverpool fortsatte att rulla boll utan att skapa något ända fram till 82:a minuten. Divock Origi fick bollen i straffområdet och blir fälld. Straff till Liverpool.

Roberto Firmino stegade fram och satte säkert 1-1.

Ordinarie tid slutade 1-1 och matchen gick alltså till straffar.

Atletico Madrid vinner Audi Cup!

Matchen i sin helhet var ett riktigt sömnpiller. Inget av lagen skapade något offensivt och det var ständigt bollrull i sidled. Ett stort steg tillbaka när det kommer till fart och intensitet för Jürgen Klopps lag. Första förlusten för Liverpool under försäsongen.