"Han är redo"

Bild till nyheten "Han är redo"
Engelska tidningar var mycket imponerade av Liverpools uppvisning mot Bayern München.

"Få lag kommer till Allianz Arena och får Bayern München att verka slöa och enspåriga, även om det är försäsong. Men här, under en tropisk storm i München, gjorde Liverpool det med stil," skriver David Maddock i Mirror.

Tre gjorda mål och inget insläppt mot Bayern München är inte vardagsmat. Även om Jürgen Klopp menar att det kan bli mycket bättre, tror James Pearce från Liverpool Echo att Klopp njöt lite extra av att slå sin största rival från tiden i Borussia Dortmund.

"Liverpool-bossen är en perfektionist och var bekymrad över hur mycket boll Bayern München hade i den första halvleken," skriver Pearce.

"Han vet också att segrar som denna inte betyder något i denna period av året. Förra försäsongen vann Liverpool med 4-0 mot Barcelona bara för att åka på stryk med samma siffror mot Mainz 24 timmar senare."

Men lett av Mohamed Salah, Sadio Mané, Philippe Coutinho och Roberto Firmino räknar Pearce med att Klopp är nöjd med vart Liverpool står en och en halv vecka innan säsongsstart.

Sex träningsmatcher såhär långt under sommaren har resulterat i fem segrar och en oavgjord, med 15 gjorda mål och bara två insläppta.

"Framöver ser Klopps mannar ut att vara nästan ostoppbara," skriver Pearce.

"Med outtröttlige Roberto Firmino som komfortabelt spelade sin bästa match för sommaren, och en Philippe Coutinho som styrde showen från en framskjuten mittfältsroll, är det en front-fyra att njuta av."

"Mohamed Salah har visat sig vara en hit, med fyra mål på fem matcher. Allianz Arena belönades med första synen av han tillsammans med Sadio Mané. Bayern klarade inte av att hantera dem."

Pearce, som kallade comebacken mot Hertha för rostig, beskriver Mané som sensationell mot Bayern München. "Han gjorde ett mål och var kreatören till det andra målet innan han kunde slappna av."

Att få stopp på Liverpools offensiv kommer att bli en svår nöt att knäcka denna säsong. Men man måste ändå komma ihåg att Bayern München inte alls går in med samma typ av spel som Premier League-lag kommer att göra när de ska möta Liverpool.

"De kunde hålla dem (Bayern) ofarliga samtidigt som gästerna var förkrossande bra på kontringar. Få lag kommer att möta Klopps lag på samma sätt. Många bussar kommer att parkeras. Men att stoppa Mané, Salah, Firmino och Coutinho från att skapa lägen, kommer att bli mycket lättare sagt än gjort."

i backlinjen fick 18 år gamle Trent Alexander-Arnold en av sina absolut tuffaste utmaningar såhär långt i karriären. Men han klarade av den galant.

Pearce beskriver det som en stor kväll för den unge ytterbacken, och menar att han nu sannolikt kommer att starta i ligapremiären mot Watford. 

"Är han redo? 100%. Faktiskt skulle man kunna argumentera för att han ska vara förstaval även om Clyne hade varit skadefri."

"Det blir inte så mycket tuffare än att möta Bayern München på deras egen hemmaplan, speciellt när du har en Champions League-vinnare i Franck Ribéry mot dig."

Klopp har flertalet gånger uttalat sig om att han inte tvivlar på Alexander-Arnolds offensiv, men menar att han kan förbättras mycket defensivt.

"Tillfälligheter gör att hans chans kommer tidigare än väntat, men det ser ut som han hör hemma i detta lag."

Mirrors journalist Maddock håller med.

"Han ser definitivt redo ut," skriver han.

"Jürgen Klopp har länge insisterat att även om det självklart är viktigt med värvningar i sommar så är det också viktigt att förbättra sina unga spelare."

"Trent Alexander-Arnold, som blev utmanad av Franck Ribéry, ser ut att ha utvecklat sin fysik under sommaren, och det råder inga tvivel om hans potential, som kan dra stor nytta av chansen som kommer i och med Clynes skada."

På andra sidan av backlinjen imponerade också Alberto Moreno.

"Detta var Alberto Moreno, men inte som vi känner honom," skriver Pearce. "Detta var en av de bästa matcherna han spelat sedan ankomsten från Sevilla för tre år sedan. Han var stabil bakåt och imponerade med bollen offensivt."

"Moreno skapade en gyllene chans för Salah innan han också slog inlägget som ledde till 2-0 för Liverpool."

"Då den spanske vänsterbacken gjorde mål i vänskapsmatchen i Sydney såg det ut att bli hans avsked, men mer än två månader senare befinner han sig fortsatt i klubben."

Det är fortfarande en tuff framtid som väntar för Moreno, med tanke på att Liverpool nyligen värvade in vänsterbacken Andy Robertson och att James Milner är nära comeback från skada. 

"Men medan Robertson finner sig till rätta och Milner saknar matchträning så kan Moreno spela Premier League-fotboll för Liverpool igen," skriver Liverpool Echo-journalisten.

Om någon klubb hade betalat £15M så hade Moreno varit såld nu. Närmast var Napoli, men italienarna var inte beredda att betala mer än £11M.

Är detta för lite för sent för Moreno?

"Troligtvis, men efter att ha fått så mycket kritik, visade Moreno att han kan prestera mot motstånd av högsta klass," lägger Pearce till.

I Daily Telegraph skriver Chris Bascombe att även om sommarmatcherna vanligtvis inte har några konsekvenser, vore det fel att säga att denna match inte betydde något för spelarna.

"Tillskillnad från matcherna i Hong Kong och Berlin så behandlade Klopp detta som mer än bara ett träningspass. Utfallet kanske var irrelevant, men prestationen var inte det."

"Liverpool marscherade in på Allianz Arena till ljudet av åska, och de medföljande blixtarna kom från gästernas kontringsspel. Klopps lag har sett enastående ut i träningsmatcherna såhär långt, men att besegra Bayern är på en annan nivå."

"På det sätt som Klopps mannar körde över ett så bra lag på deras hemmaplan kommer få många att fundera på vart detta lag är påväg under de kommande 12 månaderna. Baserat på detta, kan man förvänta sig att öppningshelgen mot Watford kommer att bli startskottet för Klopps sprinters."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer