Rapport: Nollade Bayern

Bild till nyheten Rapport: Nollade Bayern
Liverpool bjöd för en gångs skull på en otroligt stabil defensiv insats, och tillsammans med livsfarliga kontringar räckte det ända till seger med 3-0 mot Bayern München och en plats i finalen av Audi Cup.

Första Halvlek:

Matchen började trevande och lagen kände på varandra under ett par minuter.

I sjunde minuten bröt Roberto Firmino bollen på mitten och spelade loss Sadio Mané som satte 1-0 med ett fint avslut med vänsterfoten. En tydlig matchplan från Klopp var att spela på kontringar.

Bayern dominerade bollinnehavet, men Liverpool hotade ständigt i djupled med de vindsnabba yttrarna Salah och Mané.

Matchen var ganska händelsefattig men efter 35 minuter dubblerade Liverpool sin ledning efter en fin klackpass av Sadio Mané ut till Alberto Moreno som slog ett inlägg, det touchade på en Bayern-försvarare men nådde ändå fram till Mohamed Salah på borte som kunde göra sitt fjärde mål i Liverpooltröjan.

Liverpool spelade kontrollerat försvarsspel och Bayern kunde inte hota alls offensivt. Halvleken slutar 2-0. Liverpool välförtjänt i ledningen, ständigt hotande på kontringar.

Andra Halvlek:

Emre Can och  Sadio Mané byttes ut i paus och in kom Adam Lallana och Gini Wijnaldum.

Den andra halvleken startade med samma matchbild som i den första, Bayern rullade boll men Liverpool var kompakta och släppte inte till något.

I minut 67 bytte Klopp in Klavan, Kent, Sturridge och Grujic mot Matip, Salah, Firmino och Henderson.

Matchen fortsatte som tidigare, Bayern rullade och rullade utan att skapa något.

Sedan i minut 71 kom ännu en farthöjning från Liverpool. Ryan Kent fick bollen på kanten och efter en fin soloprestation spelade han snett inåt bakåt till Grujic som distinkt sätter bollen i mål - men domaren blåser av då Lallana stört målvakten i offsideposition.

79' Flanagan och Ben Woodburn byts in och Trent Alexander-Arnold samt Philippe Coutinho byts ut.

83' ännu en Liverpool-kontring. Woodburn slog en fin öppnande pass till Sturridge som blev helt fri och kyligt chippade in 3-0 i borte - men direkt grinade han illa och verkade ha ont. Han byttes ut bara några minuter senare. Sturridge skadehelvete ser ut att fortsätta...

Matchen slutar 3-0 till Liverpool och Bayern München skapade i princip ingenting under hela matchen. Otroligt stabil defensiv insats med fina kontringar från Liverpool. Ser lovande ut inför säsongsstarten!

Vinsten innebär att Liverpool kommer att ställas mot Atletico Madrid i finalen av Audi Cup imorgon.