"Kunde inte haft en starkare position"

Bild till nyheten "Kunde inte haft en starkare position"
James Pearce tror att Liverpool säger nej till Barcelona även om de skulle buda över 100 miljoner pund.

"Det finns inget som tyder på att de röda kommer att gå med på en försäljning av Philippe Coutinho denna sommar, enligt James Pearce från Liverpool Echo.

Brasilianaren själv ska inte ha antytt att han vill bort, och det är bara ett halvår sedan som han skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2022.

"Han har sett bra ut," säger Pearce i Echos podcast "Blood Red" om Coutinhos insats under träningslägret i Tyskland.

I sociala medier har mycket handlat om att tolka Coutinhos humör och tankar utifrån bilder och videor, men Pearces kontakter i klubben slår fast att det inte har kommit några negativa signaler från Coutinho.

"Det påminner lite om situationen med Suarez för några år sedan, där alla plötsligt blev experter på kroppsspråk och försökte läsa av saker utifrån bilder. Men av det jag har sett så finns det ingen anledning till panik. Han tränar hårt och har varit med på alla träningspass såhär långt," säger Pearce.

Spansk press har gått så långt att de menar att det finns ett färdigt avtal mellan Barcelona och Coutinho. Liverpool har dock inte ändrat sin ståndpunkt, och kommer inte att förhandla med den spanska klubben.

"Jag tror att Liverpool är förberedda på ett andra bud, men det är helt klart något som de inte önskar," fortsätter Pearce.

"Klubbens position kunde nog inte ha varit speciellt mycket bättre. Det är fem år kvar på hans kontrakt, det finns ingen utköpsklausul, Liverpool är tillbaka i Champions League denna säsong. Jag kan inte se att Liverpool skulle ändra sig, oavsett vad Barcelona lägger på bordet. Han är så viktig för Klopp."

"Även om Barcelona skulle komma med ett bud på £120M så tror jag fortfarande att svaret skulle bli nej, säger Pearce, samtidigt som han medger att han skulle bli chockad om något annat sker, speciellt med tanke på de uttalanden som Klopp har gjort om att det är han som har det sista ordet."

"Jag har inte heller sett eller hört något som skulle tyda på att Coutinho pressar på för en övergång."

"De kommer säkert att prova igen i framtiden, men jag kan inte föreställa mig att det blir av denna sommar."

James Pearce diskuterade också några av de försäljningar som  är mer troliga att de blir av.

"Klubben känner att de kommer att få ut ca £16M för Markovic om de har tålamod. Det är lite liknande med Mamadou Sakho och Alberto Moreno, där det finns intresse, precis som för Markovic, men de intresserade klubbarna har ännu inte mött Liverpools priskrav," säger han.

"Jag tror att Liverpool känner att det är lång tid kvar på fönstret och att de har tid på sig att få dessa avtal i ordning."

Sheyi Ojo förväntas gå ut på lån, med flertalet Championship-klubbar överens med Liverpool. Pearce nämner Derby, Aston Villa, Fulham och Middlesbrough, och menar att det är upp till Ojo nu att välja vilken klubb han vill bli utlånad till.

"Klopp tror att spel i Championship kan vara till stor hjälp i detta skede av hans (Ojos) karriär."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer