Henderson berömmer Klopp

Bild till nyheten Henderson berömmer Klopp
Jordan Henderson tackar Jürgen Klopp för stödet han fick när han var skadad.

"Jag menar att managern spelar en stor roll för alla i laget. Att prata med honom gör att du känner dig bättre och mer självsäker, oavsett om du är skadad eller spelar," sa Henderson till Liverpoolfc.com.

Kaptenen berättar att managern var extra stöttande då han själv var skadad.

"Det är väldigt lätt att prata med Klopp. Han har mycket erfarenhet och vet vad han gör, så du lyssnar verkligen när han pratar. Du tar emot hans råd och försöker att göra som han sa, oavsett om det är på eller utanför planen."

Henderson menar att Klopp gjorde stora intryck från första dagen.

"Han har haft stort inflytande på mig, hur jag ska tänka på planen och utanför."

"Han har hjälpt mig enormt mycket med kaptensansvaret. Det är inte bara med mig, han är på samma nivå med alla spelare. Han har stort inflytande på hela laget. Du kan se att alla jobbar hårt och förbereder sig. Förhoppningsvis kan framgångarna fortsätta."

Den engelska landslagsspelaren menar att han även har lärt sig saker själv under sin skadefrånvaro. 

"Som spelare önskar du bara att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Du kanske trotsar smärtan bara för att komma ut på planen igen, men ibland kan det göra skadan värre."

"Det är något jag har lärt mig under de här månaderna. Ibland måste man lyssna på kroppen och inte pressa dig själv för hårt när du känner smärta."

Henderson har hittills spelat i varje försäsongsmatch, och han är otroligt glad över att vara tillbaka.

"Jag känner mig bättre ju fler matcher jag spelar. Jag kommer att fortsätta jobba hårt, och förhoppningsvis kan jag vara i bättre form än någonsin när säsongen startar."

"Jag kan inte minnas när jag hade en försäsong utan skadeproblem senast."

Han var väldigt frustrerad över att missa säsongsavslutningen, men är lättad att han kan vara med att bidra igen.

"Att bara vara med grabbarna hela tiden, att ta på sig matchtröjan och spela framför publik. Att få den där känslan innan match, jag har saknat det. Det har varit fantastiskt att vara tillbaka under dessa veckor, och förhoppningsvis kan det fortsätta."


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer