Van Dijk tränar ensam

Bild till nyheten Van Dijk tränar ensam
Virgil van Dijk har bett om att få lämna Southampton, och har fått som straff att träna ensam. Han kommer heller inte att följa med på lagets träningsläger.

Virgil van Dijk ska ha sagt till tränaren Mauricio Pellegrino att han inte är tillgänglig för spel då han vill lämna klubben. Managern har straffat honom genom att stänga honom ute från lagträningarna, skriver Daily Echo, tidningen som följer Southampton närmast.

Holländaren kommer att träna ensam Southampton när de andra spelarna reser till Frankrike nästa vecka.

Pellegrino önskar trots detta att behålla sin stjärnspelare.

"Killen har sagt att han inte är tillgänglig för att han vill lämna. Så ser situationen ut. Jag sa till honom 'om du inte önskar att träna för att du inte känner dig OK, då får du träna ensam tills detta är över'," förklarar Pellegrino till Daily Echo.

"Förhållandet mellan mig och Virgil är mycket bra. Jag har snackat med honom sedan dag ett. Klubben har varit tydliga, de kommer inte att sälja van Dijk. Detta sa jag till spelaren, det är enkelt, jag måste se till att dynamiken i truppen är bra."

"Nu är han inte involverad eftersom han inte är 100% inställd på rätt sak. Om någon inte är redo att ge 100%, då fokuserar jag hellre på de spelare som vill ge 1000% för klubben. Det är ett lätt val."

"Jag hoppas att Virgil kan tänka om. Jag tänker inte säga för mycket nu, men vi kräver att spelaren är 100%."

Enligt Daily Echo så är Southampton optimistiska över att kunna behålla holländaren. Pellegrino vet dock inte hur länge situationen kan fortsätta såhär.

"Jag behöver alla mina 25 spelare. Alla 25. Jag behöver Virgil med oss varje dag. Om en manager har 26 soldater är det bättre än 23. Vi behöver allihopa. När du skriver på ett kontrakt så är du en del av laget. Jag menar att vi behöver de viktiga spelarna för att bli starkare, men ingen enskild spelare är större än den andre, det är viktigt för mig."

"Det finns några exempel på enskilda spelare som är viktigare än de andra. Di Stefano, Pelé. Kanske Messi idag. Det är inte många. Ingen av oss är viktigare än laget. Vi behöver viktiga spelare, men de viktiga spelarna behöver laget mer," menar Pellegrino.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer