"Dags att höja tempot"

Bild till nyheten "Dags att höja tempot"
Jordan Henderson är glad över att äntligen få spela matcher igen och påpekar att vinster kan vara viktiga även under försäsongen för att bygga upp en vinnande mentalitet.

Liverpool landade i Hong Kong under måndagen inför deras deltagande i Premier League Asia Trophy, som startar med en match mot Crystal Palace.

Efter att ha varit borta från spel sedan mitten av februari på grund av en fotskada, har Henderson nu spelat 45 minuter i bägge av lagets två träningsmatcher.

"Det känns bra. Jag har ett par veckor till att jobba med formen, men kroppen känns bra," sa kaptenen till Liverpoolfc.com

"Jag tog mig igenom de senaste två matcherna, vilket höjer självförtroendet. Jag ser fram emot de kommande veckorna och förhoppningsvis kan jag gå från klarhet till klarhet och vara redo när säsongen drar igång."

"Jag är bara glad över att vara tillbaka i träning med grabbarna och att jag kan spela matcher. Jag har varit borta under en längre period så jag känner fortfarande att jag har en bit kvar att jobba tills jag når min normala fysiska nivå."

"Förhoppningsvis kommer det i och med att jag fortsätter träna och spela matcher."

Tranmere Rovers och Wigan Athletic har stått för motståndet hittills, där Liverpool fick med sig en vinst med 4-0 och ett oavgjort resultat, 1-1,

Härnäst väntar ett möte med Crystal Palace och sedan väntar antingen Leicester City eller West Bromwich Albion, beroende på onsdagens resultat, för Jürgen Klopps mannar.

Henderson förväntar sig tuffare utmaningar i dessa matcher.

"De två senaste matcherna var bra för oss som start av försäsongen, bra matcher för att bygga upp fysiken och komma igång igen."

"Det är ett steg upp att möta lag från Premier League. Det kommer att vara bra matcher för oss, för formen men också för tekniska och taktiska delar av spelet. Vi ser fram emot det och förhoppningsvis kan vi vinna."

Trots att spelarnas fysik och strävan efter hitta formen igen står i fokus under försäsongen så menar Henderson att vinster är viktiga för att bygga upp en vinnarmentalitet. 

Han fick frågan om vilka mål truppen hade för försäsongen:

"Det är att se till att vi jobbar hårt på träning, att vi jobbar på vår fysik."

"När det kommer till matcher handlar det om en eller två saker vi måste förbättra innan säsongen startar, men huvudsakligen handlar det om att vinna matcher och bygga upp en vinnarmentalitet. Jag tycker att det är det viktigaste."

"Vi har bara varit tillbaka under en kort period, men vi har fått mycket hårt jobb uträttat och spelat ett par matcher."

"Spindelväven är borta nu så vi kan börja pusha på rejält på träningarna. Jag är säker på att vi kommer att börja med det under denna vecka."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer