Nytt bakslag

Bild till nyheten Nytt bakslag
RB Leipzig har varit i kontakt med Liverpool och levererat beskedet att de inte under några omständigheter kommer att sälja Naby Keita. Nu återstår det om spelaren själv är villig att pressa fram en transfer, skriver Chris Bascombe (Telegraph).

Jürgen Klopp är beredd att krossa transferrekordet genom att punga ut med £70M för mittfältaren Keita, men så här långt har Red Bull Leipzig inte mjuknat i förhandlingarna.

Bascombe och kollegan Paul Joyce (Times) rapporterar nu dessutom att Leipzig blivit ännu tuffare. Så sent som igår tog tyskarna själva kontakt med LFC.

Idag återvänder Keita i träning med Leipzig och den enda lösningen tycks vara att han själv söker upp sportdirektören Ralf Rangnick och kräver att få bli såld till Liverpool.

Klopps inställning är klar: han är inte beredd att kompromissa och beordra transferkommittén att börja söka efter alternativ. Han vill helt enkelt inte göra samma misstag som andra managers före honom; som shoppat spelare för själva shoppandets skull.

Ett exempel på det är hur Liverpool gick miste om Alexis Sanchez sommaren 2014 och istället gick för trubbelmakaren Mario Balotelli i ren desperation.

Efter gårdagens 4-0-seger uttalade sig managern att han är cool över klubbens transferaktivitet.

"Om vissa av våra fans tänker på vad andra lag gör och inte tycker att vi gör någonting, så kan inte jag hjälpa det. Vi kan inte köpa spelare bara för att andra lag gör det."

"Vi gör våra affärer så bra vi kan och vi är mitt inne i det nu och vi är övertygade om att vi gör det på rätt sätt."

"Nervösa fans? Ledsen, jag kan inte hjälpa det. Jag behöver inte skriva något meddelande för det. Jag är inte nervös – det är kanske det rätta meddelandet."

"Vi har tid till den 31 augusti och vissa saker kräver tid ibland. Vi kommer att göra transfers för att vi vill göra dem. Så vi måste vänta ett tag."

Paul Joyce hävdar också att Klopp fortfarande är intresserad av Monacos stjärnskott Kylian Mbappe, men konkurrensen är stenhård om anfallaren.

22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer