Aspas vill sänka Man U

Bild till nyheten Aspas vill sänka Man U
Han är ihågkommen som den sämste hörnläggaren någonsin på Anfield. Ikväll hoppas Liverpoolfloppen Iago Aspas kunna gottgöra fansen genom att sänka Man United i EL-semifinalens returmöte på Old Trafford.

"Låt oss hoppas att det nya minnet om mig i England kommer att handla om att vi slår ut Manchester United i Europa League. Både för Celta Vigos del, men också för den lycka som det skulle innebära för Liverpoolfansen", säger den nu 29-årige spanjoren i en intervju med Daily Mail.

Ingen glömmer den hemska hörnan mot Chelsea den där ödesdigra söndagen den 27 april 2014. 

Liverpool jagade ligatiteln, Steven Gerrard halkade – och så inhopparen Aspas hopplösa försök att slå en högerhörna, som landade på Willians fötter utanför straffområdet, istället för inne där lagkamraterna väntade i jakten på att få till en kvittering.

"Hörnan är det sista minnet de har av mig, men fotbollen ger dig alltid en ny chans", konstaterar han.

"Jag vet att Liverpoolfansen vill att Manchester United ska förlora, likaväl som att Unitedfansen ville att Liverpool skulle förlora mot Sevilla i finalen ifjol. Vi måste spela utan fruktan och bara en seger är tillräckligt, så vi måste gå för det".

Under Liverpoolkarriären fick han bara sex matcher från start och nio inhopp plus ett mål mot Oldham i FA-cupen. Det var allt. 

Därefter lånades han ut till Sevilla 2014/15, med en köpklausul på £5M. Sevilla sålde honom omedelbart vidare till moderklubben Celta Vigo, där karriären har tagit fart ordentligt.

Den här säsongen har Aspas varit en jättesuccé tillsammans med John Guidetti. 24 mål och åtta assist på 45 matcher i en av världens bästa ligor.

"Jag har inget att bevisa för folket i England, för jag drog tillbaka dit med landslaget och gjorde mål på Wembley i debuten. Men att få göra mål mot United skulle vara en dröm som går i uppfyllelse."

Han har faktiskt spelat på Old Trafford en gång tidigare, som inhoppare i den 90:e minuten då Liverpool vann med hela 3-0.

Men Iago Aspas är inte bitter över bristen på chanser och speltid i Liverpooltröjan.

"Sturridge gjorde 22 ligamål, tror jag, och Luis 31. Så det var helt normalt att jag inte fick så många chanser. Det var inget som plågade mig. Jag förstod tidigt att jag aldrig skulle kunna spela på deras nivå."

Aspas erkänner också att han hade svårt att anpassa sig till det nya livet i England, speciellt under mörka och kalla eftermiddagar.

"Jag tog siesta och när jag vaknade upp var det natt. Klockan 15:30 på vintern var det redan mörkt. Jag höll på mina spanska vanor, speciellt när det kom till måltider. I England äter folk väldigt tidigt, det gjorde inte jag."

Han gick heller aldrig någon kurs i engelsa och med sig till Merseyside hade han flickvännen, samt brodern med flickvän. Vid ett tillfälle i början hade hade han inte mindre än 20 vänner på besök från Spanien samtidigt.

Och inte blev situationen bättre av att Brendan Rodgers snackade med honom på spanska! 

* Numera gör Aspas mål för skojs skull i La Liga med Celta Vigo.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer