Matchrapport: Två förlorade poäng

Bild till nyheten Matchrapport: Två förlorade poäng
Liverpool gjorde som de brukar och slarvar bort två poäng mot sämre motstånd. De hade chansen att ta täten i jakten på fjärdeplatsen men bjöd istället in konkurrenterna igen.

Prematch:

Resultatet innebär att Liverpool behåller tredjeplatsen i ligan då Manchester City åkte på en förlust mot Chelsea. City har dock en match mindre spelad och en vinst där knuffar ner Liverpool till en fjärdeplats.

De två tappade poängen betyder också att Arsenal kan komma ikapp Liverpool om Londonlaget vinner sina två hängmatcher. Detsamma gäller för Manchester United.

Kampen om fjärdeplatsen förblir alltså otroligt jämn och oförutsägbar.

Första halvlek:

Efter en vacker hyllning för de 96 personer som omkom i Hillsborough-katastrofen med tifo och en minuts applåder drog matchen igång.

Liverpool startade i ett högt tempo och dominerade bollinnehavet, Bournemouth fick knappt låna bollen. Då kom misstaget. Georginio Wijnaldums hemåtpassning blev för lös och Benik Afobe satte dit 1-0 till motståndarlaget. Kalldusch.

Liverpool tog tag i taktpinnen igen och skapade ett par hörnor. Divock Origi fick i minut 18 en fin chans på borte stolpen efter en hörna men belgaren missade helt i tillslaget. Endast ett par minuter senare missade Bournemouths Marc Pugh en ännu bättre chans som även den kom efter en hörna.

Efter knappt 40 minuter kom den viktiga kvitteringen, signerad Philippe Coutinho. Roberto Firmino drev bollen centralt och lyckades få fram en passning till en fri Coutinho som säkert sköt in bollen förbi Artur Boruc. 1-1.

Första halvlek innehöll inte allt för många målchanser men tack vare att Philippe Coutinho satte Liverpools enda riktigt farliga målchans kunde hemmalaget i alla fall gå in i omklädningsrummet med ett likaläge.

Andra halvlek:

Nathaniel Clyne var nära att ge hemmalaget ledningen tidigt i den andra halvleken men Bournemouth räddades av Boruc och ribban.

Liverpool pressade Bournemouth rejält och efter 59 minuter gav det utdelning. Wijnaldum tog en liten revansch på sig själv genom att fint assistera Divock Origi som nickade in 2-1 vid den borte stolpen.

Efter dryga timmen spelad valde Klopp att byta ut målskytten Coutinho mot Joel Matip. Liverpool gick ner på en 5-backslinje för att försvara sin ledning.

Med 5-backslinjen fick Liverpool problem att hålla i bollen och bjöd in Bournemouth till att sätta högre press och ta över matchen. I den 87:e minuten skulle Liverpools defensiva spelstil straffa sig. De lyckades inte få bort bollen och Joshua King vände enkelt bort Klavan och sköt kliniskt in kvitteringen. 2-2.

I matchens absoluta slutskede hade Liverpool två riktigt fina lägen genom Matip och Klavan men lyckades inte få in ett avgörande mål.

Matchen slutar 2-2. Två poäng förlorade för hemmalaget.

Matchfakta:

Liverpool - Bournemouth 2-2 (1-1)

Målen: Benik Afobe (7), Philippe Coutinho (40), Divock Origi (59), Joshua King (87)

Domare: Lee Mason

Gult kort: Lucas Leiva, Ryan Fraser

Publik: 50 000