"Vi är skyldiga fansen"

Bild till nyheten "Vi är skyldiga fansen"
Nathaniel Clyne menar att Liverpool har mycket att bevisa när Tottenham gästar Anfield i morgon. "Vi har en skuld att betala till både managern och fansen", säger den 25-årige högerbacken.

Efter förra helgens miserabla insats mot Hull (0-2) fick spelarna två dagars ledigt av Klopp. Men sedan i tisdags har truppen kört stenhårt på Melwood och bland annat fokuserat på försvarsspel, främst från fasta situationer.

Enligt Clyne brinner hela laget av en stark önskan att vända den usla trenden 2017.

"Vi vet att vi är skyldiga både managern och fansen en rejäl insats."

"Vi har inte vunnit hemma på ett tag och det är något som vi måste fixa till. Det kommer inte att bli lätt då Tottenham är ett riktigt bra lag, men vi tillräckligt med kvalitet för att besegra dem."

"Vi har visat att vi kan besegra vilket lag som helst i ligan och vi måste hitta tillbaka till vinnarspåret."

Jürgen Klopp var rasande efter insatsen på KCOM Stadium i lördags.

"Jag skulle inte säga att det var det argaste jag sett, men han fick ett utbrott. Precis som oss spelare var han sårad över förlusten. Han vill vinna, det vill vi alla, och vi var inte i närheten. Men det är sådana matcher vi måste vinna."

Genomklappning

Liverpool har bara vunnit en av 10 matcher sedan nyår och tagit tre poäng av möjliga 15 i ligaspelet. Som en följd av detta har man också åkt ur två cuper och halkat ner på femte plats i tabellen. Frågan är varför?

"Det är svårt att sätta fingret på det", menar Clyne. 

"Det har varit upp och ner för oss. Under den första halvan av säsongen flög vi fram, skapade chanser och gjorde massor av mål. Jag tycker inte att vi kan använda trötthet som en ursäkt då andra klubbar också har spelat samma antal matcher som oss. Vi har helt enkelt inte kommit upp i samma nivå som tidigare."

"I många av matcherna har motståndarna backat hem och gjort det väldigt svårt för oss att bryta ner dem. De satsar på kontringar, begränsar våra styrkor och letar svagheter. Men lag har backat hem mot oss tidigare under säsongen också, fast skillnaden är att då hade vi rörelse och energi och gjorde massor av mål."

Kritiker hävdar att spelarna har attitydproblem när de ställs mot de s k "sämre lagen."

Förlusten mot Hull kom bara fyra dagar efter att Liverpool kryssat hemma mot seriesuveränerna Chelsea. Klopps manskap är obesegrade i samtliga matcher mot topp 6-lagen, men har torskat mot Burnley, Bournemouth, Swansea och Hull.

"Den statistiken visar att vi måste vara 100 procent fokuserade i varje match. Om vi sänker nivån så blir vi straffade direkt. Varje match är så tuff."

"Vi måste se till att ha samma vinnarattityd varje vecka. Matcher som mot Hull måste behandlas som om vi möter Chelsea."

Har det som krävs

Sedan truppen återvände till Melwood i tisdags har Klopp beordrat spelarna att se framåt och inte bakåt. Trots allt är man bara en poäng ifrån en Champions League-plats.

"Vi har lagt Hull bakom oss nu. Vi kan inte älta det längre och måste blicka framåt. Vi har också jobbat med en hel del saker under veckan; frisparkar, hörnor och att försvara oss som ett lag, men också med vårt anfallsspel."

"Det återstår 14 matcher och det är fortfarande mycket att spela om. Jag tycker att vi har den kvalitet som krävs för att nå en topp 4-placering."

För att det ska kunna bli verklighet krävs seger mot serietvåan Tottenham, som är obesegrat i 11 raka matcher. 

"Spurs har byggt vidare på vad de lyckades skapa förra säsongen. Det är ett riktigt bra lag med kvalitet över hela banan. Men vi har spelat bra mot dem tidigare och borde ha vunnit när vi möttes på White Hart Lane. Vi var klart bättre fram till deras kvittering."

"En seger mot Spurs skulle definitivt förändra stämningen i truppen, då skulle vi bara vara en poäng efter dem. Så vi är väl medvetna om hur viktig den här matchen är för oss", avslutar han.

Enligt Squaka Football är Nathaniel Clyne också den Premier League-försvarare som skapat flest målchanser för sitt lag hittills den här säsongen (32). Före Kyle Walker (31) och Patrick van Aanholt (31).

Statistik som säkerligen överraskar de flesta!

Källa: Liverpool Echo


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer