Lånekollen: Halvtid

Bild till nyheten Lånekollen: Halvtid
Med snart halva säsongen avklarad, låt oss ta en titt på hur de utlånade Liverpoolspelarna har klarat sig.

Det var totalt 12 stycken spelare som lånades ut i somras för att söka speltid hos andra klubbar. Dock är det bara 10 av dem som fortfarande är kvar hos sina provisoriska klubbar efter att Adam Bogdan återvänt till Melwood efter en säsongslång skada och Jack Dunn återvänt efter en misslyckad tid i Morecambe.

Det har varit blandade resultat för dom som fortfarande är ute på lån. Här är hur det har gått hittills: 

Lazar Markovic (Sporting CP)

Matcher: 13 (7 starter, 6 inhopp)

Det var tänkt att återkomsten till Portugal skulle se Markovic hitta tillbaka till den form som fick Liverpool att en gång värva honom, tyvärr har detta inte skett. Efter en lovande start med 2 mål har Markovic varit en stor besvikelse och är en spelare tömd på självförtroende. Hans speltid har under senare delen av låneperioden kommit i form av inhopp men allt för ofta når han inte ens en matchtrupp.

En skada har skrotat allt hopp om en vändning, men det såg inte alls lovande ut innan skadan då han till och med blev utbuad av sina egna fans vid ett tillfälle. 

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Nej. Vissa delar av Liverpoolfansen verkar fortfarande tro på Markovic, men det här har varit en katastrof för den unge serben vars karriär helt har stagnerat.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Första prioritet är att återvända från skada och efter det, att försöka finna passionen för sporten igen då den verkar vara som bortblåst.

Har lånet förändrat chanserna om en framtid i Liverpool?

Verkligen inte. Hans framtid var i princip redan bestämd när Jürgen Klopp lät honom lämna i somras - Liverpoolkarriären är över för Markovic.

Jon Flanagan (Burnley)

Matcher: 5 (3 starter, 2 inhopp)

Det har varit en frustrerande säsong för Flanagan såhär långt. Han har inte fått den speltid som han önskade efter sitt långa skadeuppehåll.

"Jag vet att Burnley inte kommer att utmana om titeln, " sa han i November, "men jag har kommit hit för att spela matcher, få upp min fysiska form igen och förhoppningsvis hjälpa Burnley att hålla sig kvar i Premier League."

Tyvärr har det inte riktigt blivit som han tänkt sig då han har blivit en backup-spelare snarare än en startman i Sean Dyches lagbygge.

Flanagans få speltillfällen, fyra gånger som vänsterback och en som högerback, har heller inte imponerat. Inget konstigt med det då han inte har fått chansen att spela in sig i laget riktigt. Dock spelade han i vinsten mot Everton samt i det oavgjorda mötet mot Manchester United på Old Trafford, vilket han bör ha uppskattat väl.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Nej. Efter att ha spelat så lite fotboll, när målet med utlåningen var att han skulle spela, kan man inte säga något annat än att tiden såhär långt har varit misslyckad.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Flanagan är väldigt tydligt inte Sean Dyches förstaval, men han måste fortsätta att jobba hårt i ett försök att tvinga fram fler speltillfällen. En viktigt faktor kommer att vara att han spelar bättre och verkligen visar upp sina kvaliteter när han väl får chansen. 

Har lånet förändrat spelarens chans för en framtid i Liverpool?

Möjligtvis. Men med tanke på hur Klopp fasar in de unga akademispelarna, så som exempelvis Trent Alexander-Arnold, börjar Flanagans framtid att se osäker ut.

Andre Wisdom (Red Bull Salzburg)

Matcher: 11 (8 starter, 3 inhopp)

Wisdoms senaste lån hos West Bromwich och Norwich har inte imponerat överhuvudtaget och det verkade till en början som att denna utlåning skulle följa samma mönster.

Men Wisdom insisterade att "Det är en bra möjlighet för mig att lära mig en annan kultur och en annan typ av fotboll," och efter en långsam start med en skada, har det faktiskt börjat se bra ut för Wisdom.

Han har spelat återkommande under senaste månaden med fem matcher som mittback. Det har sett positivt ut och hans form har gradvis stigit i takt med att han fått ett antal matcher i följd.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Det är lite blandat, men med den positiva perioden nu på slutet finns en möjlighet för Wisdom att bygga vidare på det och sedan kunna se tillbaka på denna utlåning som lyckad.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Utmaningen kommer att bli att behålla den goda formen för att behålla sin plats och etablera sig som en viktig del i Red Bull Salzburgs mittlås.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Nej. Det här är hans fjärde utlåning och han kommer troligtvis inte att ha en framtid i Liverpool.

Allan Rodrigues (Hertha Berlin)

Matcher: 9 (3 starter, 6 inhopp)

Det har varit en mycket frustrerande period för den unge brasilianaren med väldigt begränsat med speltid i Bundesliga.

Att bli använd så sällan har inte tillåtit honom att visa upp sin talang fullt ut, men han har visat upp en lovande utveckling vad gäller hans fysik. Det syns tydligt nu att han är starkare i duellspel och med boll.

Efter att ha sagt "Mitt mål förblir att spela för Liverpool," kommer han att behöva fortsätta utveckla fysiken för att kunna ta en plats i  tuffa Premier League.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Sådär. Det har varit positivt för Allan att spela på en högre nivå i Tyskland efter sina tidigare lån som varit till ligor med något lägre nivå.

Att spela på den stora scenen kommer att hjälpa honom att bli van med nivån som han vill uppnå. Dock finns problem med arbetstillståndet, och för att lösa det krävs speltid, vilket han inte fått så mycket av som kanske var tänkt.

Hur ser resten av säsongen ut?

Allan måste försöka visa mer vid de få tillfällen han får spela för att på så vis kunna få fler chanser. Det är också viktigt att han fortsätter att utvecklas fysiskt för att komplettera hans tekniska förmåga.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Nej. Allans framtid hänger på arbetstillståndet och innan detta problem lyckas lösas kommer hans framtid att förbli osäker. 

Danny Ward (Huddersfield)

Matcher: 23 (23 starter, 0 inhopp)

Wards tid med Huddersfield har varit den mest postiva.

Den walesiska tog direkt över platsen som förstamålvakt och har spelat varje match för David Wagners lag. Han har imponerat under stora delar och har hållit fem nollor hittills. 

Efter att ha blivit en viktig kugge i kampen om uppflyttning är det självklart att Ward njuter av tiden i Yorkshire. Han har pratat om att använda den här tiden för att säkra en framtid på Anfield:

"Du måste sträva efter att nå toppen och förhoppningsvis kan jag nå dit. Du signar inte för en klubb för att nöja dig med vad du har. Du måste hela tiden försöka pressa dig själv för att bli så bra som möjligt."

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Ett rungande ja, vilket är kul i en tid där så många utlåningar misslyckas. Wards lån har varit ett perfekt exempel på hur det ska fungera med tanke på hur det har varit positivt för alla parter.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Wards uppgift kommer bli att fortsätta att prestera på samma höga nivå för att utvecklas vidare och förberedda sig för en möjlig framtid på Anfield. Vilket leder oss till..

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Ja. Detta har visat att han är en genuin kandidat att spela på Anfield i framtiden.

Ryan Kent (Barnsley)

Matcher: 22 (20 starter, 2 inhopp)

Kents tid i the Championship har också varit positiv då han får regelbunden speltid med A-laget.

Han har nästan varit en permanent del av Paul Heckingbottoms startelva och trots endast ett mål och en assist har han bitvis visat strålande form på sin vänsterkant.

Kent uttryckte hans uppskattning för Barnsley som gett honom chansen att utvecklas men påpekade samtidigt att han måste leverera mer poäng för att betala tillbaka för förtroendet:

"Det är väldigt fysiskt, krävande och spelarna i ligan är otroligt tuffa. Det är en utmaning i min karriär som jag gillar," sa han.

"Jag måste förbättra mig när det kommer till antal mål och assists. Jag känner att jag har presterat bra, men just nu syns det inte när man kollar min statistik."

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Ja. Kent har spelat regelbundet i hans favoritposition och har visat på lovande form.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Han behöver utveckla sin slutprodukt för att hjälpa laget ytterligare samt att få någon form av utdelning för hans hårda slit.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Ja. Hans framträdanden har visat på stor talang som Klopp skulle kunna förfina och utveckla ytterligare.

Lloyd Jones (Swindon)

Matcher: 18 (17 starter, 1 inhopp)

Detta är Jones fjärde utlåning i hans karriär, och det har varit det mest lyckade hittills.

Efter en tidig skada har han etablerat sig som förstaval både i fyrbackslinje och trebackslinje under säsongen.

Hans form var sämre i början med ett rött kort mot Oxford. Men under de senaste månaderna har det vänt och han har till och med stått för två mål mot Bristol City samt Chelseas U-23.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Huvudsakligen, ja. Hans framträdande har varit skakiga ibland men Jones har lärt sig och utvecklats tack vare mycket speltid.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Efter att ha etablerat sig som förstaval, behöver han höja sin nivå ännu högre för att visa att det finns mer att vänta sig av honom.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Nej. Det var redan innan lånet svårt att se en framtid för Jones i Liverpool och detta har inte förändrats.

Sam Hart (Port Vale)

Matcher: 14 (12 starter, 2 inhopp)

Det har varit en blandad tid för Hart.

Han har inte visat sina kvaliteter fullt ut med åtta matcher som vänstermittfältare och endast sex stycken i sin föredragna vänsterbacksposition.

Men Hart menar att lånet har hjälpt honom: "Jag är en ung kille som fortfarande lär mig att spela seniorfotboll så att vara ute på lån under en säsong har verkligen hjälpt mig som spelare. Det ger mig en plattform där jag kan visa vad jag går för."

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Någorlunda. Det positiva är att han får ovärderlig lärdom om A-lagsfotboll och den press som medföljer. Dock har bristen på speltid varit frustrerande speciellt att han inte fått spela på sin favoritposition så mycket.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Nyckeln är att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt och om han kan imponera tillräckligt när han får chansen på mittfältet kanske det kan leda till fler matcher som vänsterback.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Harts chanser att spela på Anfield i framtiden har verkar låga, och detta har inte förändrat hans situation.

Ryan Fulton (Chesterfield)

Matcher: 23 (Starter 23)

Medan andra utlåningar har varit mer lyckade så har Fultons tid med Chesterfield varit den mest intressanta att följa.

Han har haft det tufft i ett lag som inte presterar. Hans egen form har heller inte imponerat med 46 insläppta mål och endast 2 hållna nollor.

Fultons form har sett honom tappa förstaplatsen. Dock har han orättvist blivit syndabock för problem som egentligen inte enbart beror på målvakten.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Nej. Fulton kanske har mått bra av lite A-lagsfotboll och ha lärt sig allt om vilken sorts press man utsätts för, men frågan är hur mycket han egentligen utvecklas av att vara en del av ett kollektiv som har sådana stora problem. Hans nedåtgående formkurva samt självförtroendet som blir sämre och sämre är något som oroar.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Fulton kommer att behöva hjälp av laget, men att börja prestera mer säkra och förtroendeingivande insatser är en viktig start. Om han lyckas med det, kan han förhoppningsvis börja spela med större självförtroende och på så sätt visa upp sina kvaliteter.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Ja, men de har knappast ökat..

Taiwo Awoniyi (NEC Nijmegen)

Matcher: 11 (6 starter, 5 inhopp)

Detta är Nigerianens andra utlåning sedan han kom till Liverpool. Tyvärr har han haft svårt att imponera, precis som under det första lånet.

Awoniyi har endast gjort ett mål och trots att hans tränare Peter Hyballa behöll förtroendet för honom till en början har han nu tappat tålamodet vilket lett till begränsad speltid.

Nigerianen har misslyckats att imponera både som anfallare och som högerytter. Dock har han gjort fyra mål för NECs reserver i hans försök att anpassa sig till Europeisk fotboll.

Har lånet varit lyckat såhär långt?

Att gå upp en nivå till Eredivisie har varit positivt och Awoniyi har fått rätt mycket speltid med tanke på hans orutin, vilket är positivt. Dock har han under senaste tiden blivit petad från startelvan vilket inte är lovande för fortsättningen.

Hur kommer resten av säsongen att se ut?

Hans fokus måste ligga på att vinna tillbaka sin plats i startelvan. Att börja producera poäng och börja göra mål igen kommer att vara en vital del om han ska ha någon chans att lyckas.

Har lånet förändrat hans chanser för en framtid i Liverpool?

Nej. Awoniyi kommer fortsatt att vara relativt okänd och det är svårt att se honom bli en del av Liverpools trupp under den närmsta tiden.

Källa: thisisanfield.com 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer