Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Origi räds inte Mori

Bild till nyheten

Förra gången Divock Origi spelade i ett derby blev han utburen på bår efter en ful smäll av Funes Mori.

Eftersom Evertons kapten Phil Jagielka är avstängd ikväll förväntas argentinaren Mori kliva in i mittförsvaret bredvid Ashley Williams. 

För Origi, som gjort mål i fem raka matcher, blir det ett speciellt möte. I 4-0-segern på Anfield i april blev han utburen på bår efter en riktigt ful tackling av Mori och missade sedan stora delar av slutspurten.

"Det är sånt som händer", menar den 21-årige belgaren idag. "Jag har kommit tillbaka starkare av skadan och växt av det. Jag fick också en officiell ursäkt från Mori."

"Jag känner mig väldigt spänd inför matchen. Hur jag kommer att jag känna mig? Jag vet inte vem som startar, men jag är väldigt motiverad."

Origi använder ordet "krig" för att beskriva kvällens derbydrabbning på Goodison Park.

I Coutinhos och Sturridges skadefrånvaro har han varit självskriven i startelvan och tackat för förtroendet med mål i de fem senaste matcherna.

"Jag är glad att för det, men det är bara början. Efter säsongen kommer jag att summera vad som varit bra och dåligt, men det är ingen tvekan om att jag känner mig bättre och bättre."

"Jag gillar att hålla mina målsättningar för mig själv, men jag är väldigt, väldigt ambitiös. Jag måste fortsätta att jobba stenhårt och efter säsongen får vi se vad jag har lyckats uppnå", avrundar han.

Källa: Guardian, Liverpool Echo

Bannerbild