Akademi-bossen förlänger

Bild till nyheten Akademi-bossen förlänger
Den populäre akademidirektören Alex Inglethorpe har skrivit på ett nytt långtidsavtal, meddelar klubben.

Förlängningen är en följd av Inglethorpes hårda och framgångsrika arbete på The Academy i stadsdelen Kirkby.

Alex, som fyller 45 år i nästa vecka, värvades till klubben från Tottenham i november 2012 som U21-manager och befordrades till akademichef i augusti 2014. 

"Jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Jag känner att att jag har det bästa jobbet som finns inom ungdomsfotbollen. Jag är otroligt glad att klubben vill att jag stanna ett tag till och det fanns absolut ingen tvekan från min sida", säger han själv i ett uttalande.

Sportdirektören Michael Edwards tillägger:

"Alex anses vara en av en av de främsta ledarna inom ungdomsfotbollen, inte bara i Premier League utan i hela Europa. Samarbetet mellan akademin och Melwood har aldrig varit starkare och mycket beror på förhållandet mellan Jürgen och Alex. Två ledare som är genuint engagerade i utvecklingen av unga spelare."

"Alex är en stark ledare och en briljant strateg. Han är arkitekten bakom vårt ungdomsprogram", fortsätter han.

Inglethorpe hyllar samarbetet med Jürgen Klopp. Duon har samma fotbollsfilosofi.

"Vår manager är suverän på att utveckla talanger, det är ingen tvekan om det. Han är suverän inom sitt gebit och dessutom otroligt modig. Han har en genuin tro på unga spelare. Många snackar om att ge ungdomarna chansen, men det är sak att snacka och en annan sak att verkligen göra det."  

Han passar också på att berömma personalstyrkan på The Academy.

"Vi är välsignade att ha starkt stöd rakt igenom klubben. Från ägarna till tränarstaben, ner till min personal och till de unga spelarna. Vi har en uttalad filosofi och en målsättning som gynnar varje ung person som kommer in i vårt ungdomsprogram."

"Konkurrensen inom fotbollsindustrin är mördande på det här området just nu och därför är det viktigt att vi kan erbjuda något som skiljer sig från våra motståndare. Jag tycker att vi har lyckats med det.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer