Inför: Crystal Palace-Liverpool

Bild till nyheten Inför: Crystal Palace-Liverpool
Liverpool är sedan förlusten mot Burnley obesegrade i tio raka matcher, i både cup- och ligaspel. Kan den obesegrade sviten hålla sig vid liv förbi hotet av Christian Benteke's vedergällning?

Senaste möten

De fyra senaste matcherna dessa lagen emellan har alla slutat med bortavinster. 

Förra säsongens match på Selhurst Park slutade 2-1 till Liverpool efter att Benteke skaffat och satt en straff i ungefär 96:e minuten. Det var Liverpools första bortavinst mot Palace i ligaspelet sedan säsongen 97/98.

Palace har gjort mål i nio raka matcher mot Liverpool.

I fem raka matcher lagen emellan har det gjorts minst 3 mål och inget av lagen har misslyckats med att göra mål.

Crystal Palace

Ett tag hade Crystal Palace Tony Pulis som manager. Nu har det i stället Alan Pardew. En medelålders kontorsnisse som trots sin medelålder och kontorsnisse-het tror sig var guds gåva till fotbollen, kvinnorna, och kostymskräddarkonsten. Han är en lagom bra manager, han är en helt okej maträtt att beställa men när du ser vad alla andra äter skulle du hellre velat ha valt något mer exotiskt. Han är inte Tony Pulis eller Big Sam Allardyce men är så obetydligt mindre "rolig" att han är otrevligt normaltråkig. 

Med det sagt verkar han ha en förmåga att organisera ett bra Palace-försvar och vettigt nog ge flera sevärda offensiva spelare frihet att uttrycka sig offensivt. De har dock inte hållit nollan på fjorton raka matcher men å andra sidan har de bara släppt in ett enda mål på sina åtta senaste matcher.

De kan vara en tuff motståndare då de jämfört med Liverpool är klart bättre på fasta situationer och försvarar lågt men samtidigt har ett par offensiva kreatörer som på sina bästa dagar verkligen kan ställa till med oreda. Dessutom har de Christian Benteke som gjorde fyra mål på fem matcher mot Liverpool när han var i Aston Villa och som i denna matchen tveklöst kommer göra åtminstone ett mål på sitt gamla lag, antagligen gör han ett nickmål och ett som inte är ett nickmål som bevis på att han inte bara är en nickmålskytt. Han är ett vidunder i luften och i straffområdet och Palace är ett av ligans bästa lag på kantspel och inlägg/fasta eller luftiga situationer. Karius och backlinjen bör vara väldigt (höjd)rädda.

De har också gamla Liverpool-ynglingen Martin Kelly, han är trevlig. 

Deras mest pålitligt bra spelare - Scott Dann - ser ut att vara tillbaka från skada lagom till denna matchen. Han är scouser, likt andra icke-Liverpool spelande scousers har han en tendens att vara bättre mot Liverpool.

De har oftast ett defensivt inriktat mittfält med dansande skäggmannen Joe Ledley och King McArthur och de brukar hjälpa en ganska kompakt och snäv backlinje. Dock har de denna säsongen släppt till många mål via individuella misstag, nya spelare som mittbacken James Tomkins och målvakten Steve Mandanda har inte riktigt anpassat sig ännu.

Yohan Cabaye är fortfarande en skugga av sitt forna jag och saknar position i Palace. Andros Townsend sägs ha utvecklats från att enbart vara en Fattig Man's Arjen Robben till en mer komplett spelare som kan spela på båda kanterna. Vilket är oroande ifall Milner inte kan spela.

Wilfried Zaha har börjat säsongen starkt, på bra spelhumör är han fantastisk. Dribbler, fysiskt svårspelad, och kan göra mål på de flesta sätt. 

Skadade är Pape Souare, Loic Remy, och lillebror Jonathan Benteke. Det är också oklart om Jason Puncheon kommer till start. Han är deras främsta frisparks- och hörnläggare och leverantör till Benteke.

Trolig startelva enligt skribenten: Mandanda; Ward, Tomkins, Dann, Kelly; McArthur, Ledley; Zaha, Cabaye, Townsend; Benteke

Liverpool

Liverpool har varit väldigt bra denna säsongen. Med bättre målskillnad hade vi varit etta i tabellen. För en orolig själ som mig är detta oroligt bra.

Det har dock ofta varit ett spel som imponerat mer än resultaten på ett sätt. Samtidigt har flera matcher sett lite oroande ut då varken försvaret eller koncentrationen framför mål varit den bästa. Men det är en styrka i sig att vinna tajt mot lag som Swansea och West Bromwich. 

Jag var orolig att vår tunga förlust mot Burnley skulle vara mallen för Liverpools matcher mot lag från den undre halvan av tabellen men Hull krossades och trots vissa svajningar slog man som sagt Swansea och WBA. Även om försvaret och att försvara fasta situationer är en svaghet ser det åtminstone bättre ut än tidigare. Vi ska inte glömma bort de matcherna där det nästan var en tidsfråga innan motståndarna skulle göra ett hörnmål och många lag terroriserade Mignolet medvetet med sina hörnor. Crystal Palace blir ett väldigt tufft test då de i min mening är bäst i ligan på fasta situationer och inlägg överlag. Benteke passar in perfekt och de har målfarliga mittbackar. 

Oroande är det att Milner varit sjuk i veckan och kan missa matchen. Han är inte en otrolig huvudspelare men han är följsam och positionsäker vilket är precis vad som behövs mot ett lag med farligt kantspel och det är inte alls den typen av matcher då man vill se Moreno från start. 

Viktigt för Liverpool blir att bibehålla det fina anfallspelet man visat på sistone. Mycket rörelse från alla mittfältare och offensiva spelare som öppnar ytor. Individuell kvalité från Coutinho och Mané är aldrig opassande men ännu bättre är det som körsbäret på toppen av en fin anfallsekvens med flera medverkande. Mané i synnerhet har gjort tre mål på fyra matcher mot Palace sedan han anlände i England. 

Liverpools vanligaste assistläggare-målskytt kombination är tydligen Wijnaldum-Lallana och Lallana-Mané, enligt Whoscored, jag skulle gissat på att det Coutinho's yttersida(höger)-Coutinho's insida av foten(höger). 

Ni kanske har sett det att Henderson leder ligan i både passningar(765) och löpmeter(106,5km). Jag har dock särskilt imponerats över hans defensiva spel. Han har i praktiken varit vår mest defensiva mittfältare i många matcher och olikt tidigare har han sett sansad ut och oftast i rätt position för en brytning. Han och Can men även Wijnaldum kan vara ett väldigt bra tvåvägs-mittfält vilket glädjer mig då försvaret behöver den hjälpen.

Skadade är Sheyi Ojo, Sakho, och Joe Gomez. Tveksamma till start är både Milner och Origi.

Trolig startelva enligt skribenten: Karius; Clyne, Matip, Lovren, Milner; Can, Henderson; Mané, Lallana, Coutinho; Firmino

Övrigt

Matchen spelas 18:30(svensk tid) och visas på Viasat Fotboll eller Viaplay.

Domare är Andre Marriner, samma domare som detta mötet förra säsongen.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer