Inget löfte om nytt läktarbygge

Bild till nyheten Inget löfte om nytt läktarbygge
Efter uppförandet av nya Main Stand tänker klubben avvakta innan man tar ett beslut om också Anfield Road End ska renoveras, säger Liverpooldirektören Ian Ayre i en intervju.

Ayre lämnar uppdraget som chief executive i maj för ett nytt jobb i 1860 TSV München. Under de senaste åren har han spelat en nyckelroll i arbetet med nya Main Stand, som utökat arenakapaciteten med ytterligare 8500 säten.

Men frågan är om klubben över huvud taget kommer att gå vidare med fas 2, det vill säga renoveringen av Anfield Road End. Ursprungsplanen är att Anfield ska kunna hysa 60 000 åskådare.

Bygglovet ligger klart, men i en intervju med FCBusiness säger Ayre att ägarna Fenway Sports Group inte kommer att presentera några konkreta planer förrän "tiden är mogen".

"Sättet vi genomförde utvidgningen av Main Stand på var fantastisk och vi kommer att fortsätta på samma sätt genom att vara försiktiga och inte lova något förrän vi är redo att leverera."

"När vi har hittat rätt design och rätt ekonomisk modell kommer vi att köra igång planeringen och gå ut med det offentligt", fortsätter Ayre.

Anfield tar nu in 54 074 personer och det råder ingen tvekan om att mäktiga Main Stand redan har blivit ett enormt lyft för klubben.

"Verkligheten är att det har gått bättre än vad vi förväntade oss. Designen, de nya loungerna, faciliteterna och akustiken är fantastisk."

"Anfields atmosfär är en av de mest unika i världsfotbollen, så vi hade med i beräkningarna att den nya designen skulle bibehålla ljudet inne på arenan."

"Stämningen vid invigningen mot Leicester liknande den från 70-talet, då kapaciteten var ungefär densamma som idag."

Det finns fortfarande en massa jobb kvar att göra. Bland annat söker LFC en seriös sponsor för att sälja namnrättigheterna till Main Stand – en deal som beräknas att ge klubben mellan 5-7 miljoner pund per år. 

FSG är dock bara intresserade av långt avtal, minimum fem år.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer