Beale: "En fantastisk idrottsman"

Bild till nyheten Beale: "En fantastisk idrottsman"
Kevin Stewart anslöt till Liverpool som högerback, men det blev snabbt klart att det är på mittfältet han har sina bästa förtjänster.

När Kevin Stewart anslöt till Liverpool från Tottenham på free transfer sommaren 2014 var han högerback. Men förra säsongen fick Stewart sitt genombrott som en defensiv mittfältare.

U23-lagets manager Michael Beale förklarar i en intervju med Liverpoolfc.com vad som är orsaken till den enorma utveckling och vilka ändringar den snart 23-åriga spelaren har gått igenom.

”Jag tror att du ibland kommer få ett bakslag i början av din karriär och då får du fokusera igen och ta dig till en ny nivå. Jag tycker att han har visat en annan nivå i Liverpool än han gjorde i Tottenham, säger Beale.

Det var Akademidirektören, Alex Inglethorpe som rekommenderade att ta Stewart till klubben.

”Den visar också vad en förändring, en del nya röster, och en klapp på ryggen kan göra med dig.”

”Förändringen av position har hjälpt honom och Jürgen Klopp har visat att han har stort förtroende för honom. Han har vuxit med managerns stöd, fortsätter Baele.

”Vi kände från den första veckan att han kunde spela på mittfältet. På den tiden hade vi Jordan Rossiter och Jordan Williams som spelade på mittfältet, och de var också med i A-lagstruppen. Kevin var tvungen att ha tålamod, men han visste hela tiden att hans plan var att spela på mittfältet.

Stewart har tidigare varit utlånad till Burton Albion och Swindon Town, där han fick mer speltid på mittfältet. Debuten för Liverpool kom mot Exeter i FA-cupen förra säsongen.

”Från och med då har vi sett att självförtroendet har vuxit. Kevin är en spelare som inte behöver en tränare för att motivera honom, han kommer varje dag för att arbeta och ger dig hundra procent fokus. Han är en fantastisk idrottsman, och mycket mogen för sin ålder.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer