Avstår OS - satsar på Premier League

Bild till nyheten Avstår OS - satsar på Premier League
Loris Karius offrar en plats i OS för att kämpa om att bli Liverpools första val mellan stolparna i början av säsongen.

”Jag pratade med chefen, och vi sa att det inte är förnuftigt för mig att åka till OS eftersom jag då hade missat den första matchen i Premier League. Och jag vill naturligtvis att spela i den, sade Karius, enligt Telegraph.

Tysken, som startade i onsdagens seger över Fleetwood Town, påpekar att beslutet var något som både han och Jürgen Klopp kommit överens om.

”För det första talade jag med Jürgen, sen pratade vi med tyskarna som ville att jag skulle vara med på OS. Prioriteten är laget. Det är viktigare att jag är tillgänglig i början av säsongen.

Ett deltagande i OS skulle på många sätt ge Simon Mignolet en gratis plats med stolparna i indelningen av säsongen. Klopp har inte talat offentligt om att Karius plockats in för att ersätta Mignolet, men 23-åringen tror sina egna kvaliteter och hoppas att han står mot Arsenal i öppningsmatchen i augusti.

”Jag skulle inte komma hit för att sitta på bänken. Det är ingen mening från min sida. Jag är inte en målvakt som inte har visat mina kunskaper. Jag vet att jag är en bra målvakt, och jag har visat det. Jag kunde ha varit i Mainz och spelat där, säger han.

”Om jag var inte säker på att jag kunde komma hit och spela här den här säsongen, skulle jag inte kommit.

”Naturligtvis vet jag att en klubb som Liverpool har mer konkurrens. Det är en större klubb och bättre spelare, vilket betyder mer konkurrens. Men jag fruktar ingenting. Om jag hade gjort det, skulle jag inte ha varit där. Jag har en bra känsla.

Tror du Loris Karius är Jürgen Klopps första val? Logga in och kommentera!

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer