Kineser vill köpa LFC

Bild till nyheten Kineser vill köpa LFC
Kinesiska investerare ska enligt uppgift vara beredda att betala 700 miljoner pund för klubben.

Det är Simon Hughes på The Independent som kommer med rapporterna om att en investerargrupp som stöds av den kinesiska regeringen, vill köpa Liverpool FC för 700 miljoner pund. Gruppen, som heter SinoFortone, ska enligt uppgifter lagt fram ett företag redan i mars.

Hughes skriver att SinoFortone, som leds av direktör Peter Zhang, har investerat 5,2 miljarder pund i nya projekt i Storbritannien under det senaste året. De ska även ha övervägt möjligheten att bygga en ny arena vid vattnet i Liverpool, men har kommit till ro med Anfields nya huvudläktare som kommer stå klar i september.

Gruppen har planer på att utveckla klubbens träningsområde på Melwood, och vill också att öppna ett antal fotbollsskolor i Kina om de skulle komma att ta över klubben.

FSG inte vill sälja nu

The Independent skriver dock att Fenway Sports Group inte har bråttom att sälja klubben för närvarande, och har därför inte gett någon positiv respons på SinoFortones förfrågningar.

Hughes skriver att SinoFortone även är öppna för att investera i ett gemensamt ägande, där de kan köpa ut FSG på lång sikt. Detta tror Hughes kan locka John Henry och Tom Werner.

SinoFortone är en grupp som specialiserat sig på stora infrastrukturprojekt i Kina och Mellanöstern, genom att bygga vägar, järnvägar, flygplatser, hamnar och kraftverk.

Liverpool FC ska vara en attraktiv klubb för SinoFortone på grund av sin historia och relativt bra position i engelsk fotboll, men också på grund av att staden har Europas äldsta kinesiska kvarter.

Källa: Liverpool.no


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer