Klopp om Lovrens förvandling

Bild till nyheten Klopp om Lovrens förvandling
Liverpoolmanagern är inte ett dugg förvånad över Dejan Lovrens suveräna mittbacksspel de senaste fyra matcherna.

"Vad kan jag säga om Dejan Lovren? Jag hörde innan jag kom hit och kunde även se i hans ögon då jag kom hit, att han inte var i bästa skick", sa Jürgen Klopp på dagens presskonferens inför söndagens bortamatch mot Southampton.

Managern drog sig också till minnes kroatens debut i Liverpooltröjan; vänskapsmatchen mot hans eget Dortmund på Anfield i augusti 2014.

Tyskarna förlorade med 4-0, Lovren var outstanding och gjorde även mål.

"För min del hade jag bara en tanke när vi först träffades och det var hans första match för Liverpool i matchen mot Dortmund. Han var suverän den gången och jag var rätt övertygad om att det skulle hjälpa honom."

"Ibland förändras situationen plötsligt för vissa spelare... Nu har han fått en nystart. Alla kan se vad Dejan är kapabel till och han är på god väg".

Lovren svarade för en ny outstanding försvarsinsats i 1-1-mötet på Old Trafford igår kväll. Formen har stegrat rakt uppåt sedan han återvände till startelvan (efter senaste skadan) i 3-0-segern mot Manchester C den 2 mars.

Lovren och mittbackskollegan Mamadou Sakho uppträdde mycket resolut och var en bidragande orsak till att Liverpool tog sig vidare till Europa Leagues kvartsfinal. 

"Båda var briljanta, men jag vill också nämna Martin Skrtel, som spelade med stor passion i en U21-match mot West Ham häromkvällen efter sex timmars bussfärd till London. Han har varit långtidsskadad, men han är också briljant."

"Kolo Toure har gjort ett starkt jobb sedan jag kom hit. Då kunde han max spela 30 minuter, men nu är han alltid tillgänglig och redo för spel. Han är ett föredöme på varje träningspass. Lucas har också spelat perfekt i mittbackspositionen."

"Vi har haft problem med våra mittbackar och de har släppt in en hel del enkla mål under en period. Men på senare tid har de levererat allt starkare prestationer", avrundade Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer